30 perces csirkemell kapros, fokhagymás szószban: így biztosan nem szárad ki a hús
Villámgyorsan összedobhatod ebédre vagy vacsorára a kapros-fokhagymás csirkemellet, amely a serpenyőben válik omlóssá.

Ha gyorsan szeretnél fenséges ebédet vagy vacsorát készíteni, akkor ez a kapros-fokhagymás csirkemell kitűnő választás. A hús a bornak és a szósznak köszönhetően finom szaftos és omlós lesz, a fűszerek pedig csodás ízt adnak neki. Érdemes zsírosabb tejszínt használni, akkor még finomabb a végeredmény. Az egyszerű fogást tálalhatod tésztával vagy rizzsel is.
Kapros-fokhagymás csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg csirkemell
- 2 dl tejszín
- 1 csirkemell kapor
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 dl fehérbor
- 1 db vöröshagyma
- 1 evőkanál liszt
- 2 teáskanál mustár
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A csirkemellet hosszában vágd ketté. Serpenyőben forrósíts fel kevés olajat, dobd bele az apróra vágott vöröshagymát, majd tedd rá a húst, és süsd fehéredésig. Ízesítsd mustárral, préselt fokhagymával, sóval és borssal. Öntsd fel a borral, és hagyd rotyogni kis lángon körülbelül 15 percig.
Eközben a tejszínt keverd simára a liszttel, és amikor a hús megpuhul, öntsd rá a tejszínes szószt. Forrald össze pár perc alatt, és szórd meg az apróra vágott kaporral.
A könnyed tésztasaláta is kiváló kaporral. Érdemes előre elkészíteni, mert behűtve az igazi.
Hűsítő, kapros tésztasaláta csemegeuborkával: krémes szósz öleli körbe
A ropogós csemegeuborka tökéletes kontrasztot képez a krémes szósszal és a puha tésztával.
Elolvasom
Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció