Az eredeti amerikai káposztasaláta receptje
Az amerikai káposztasaláta évről évre népszerűbb idehaza is, mivel egyszerű és finom köret.
Az egyszerű, krémes saláta alig pár összetevőből áll, és azok is szeretni fogják, akik egyébként a káposztáért nem rajonganak.
Rántott húsokhoz egészen jól passzol mint köret, de akár sült krumplival, különböző grillételekkel együtt is fogyaszthatod.
Káposztasaláta
Hozzávalók:
- 1 kisebb fej káposzta
- 1 kis fej vöröshagyma
- 3 dl majonéz
- 3 kanál olívaolaj
- pár csepp ecet
- 2 kanál méz
- 1 nagy sárgarépa
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés ideje:
70 perc.
Elkészítés menete:
Minden zöldséget tisztíts meg jó alaposan, majd reszeld őket egy tálba. Sózd és borsozd, és keverd össze jó alaposan az egészet, majd öntsd nyakon a majonézzel, az olajjal, az ecettel és a mézzel, és újra keverd át jó alaposan.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Ezzel tulajdonképpen el is készült a saláta, azonban legalább egy órát kell állnia a hűtőben, hogy igazán jó legyen, de ha egy éjszakát áll fogyasztás előtt, az a legjobb.
Hosszabb időre nem érdemes eltenned, hiszen tényleg bármikor összedobhatod, és a majonézes ételeknek nem tesz túl jót, ha sokáig állnak felhasználatlanul.
Káposzta mindenekfelett
A káposzta közkedvelt alapanyag, készíthetsz belőle masszív húsos ételt, de ínycsiklandó édességet is.
OLVASD EL EZT IS!
- cukor
- rétes
Eredeti káposztásrétes-recept
- krumpli
- fahéj
Rakott padlizsán görög módra
- hagyma
- kelt tészta