Káposztaágyon sült oldalas: szaftos, és szinte leomlik a csontról
Ha szereted külön-külön a káposztát és az oldalast, próbáld ki összesütve!
A káposztaágyon sült oldalas egyszerű, ám nem lehet vele melléfogni. A sütőben a különféle csodás ízek jól összeérnek. Az oldalas akkor a legfinomabb, ha leválik a csontról, és jó szaftos. Amennyiben a káposztát túlságosan sósnak találod, mosd át.
Káposztaágyon sült oldalas
Hozzávalók
- 1 kg savanyú káposzta
- 1 kg oldalas
- 10 dkg szalonna
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 db vöröshagyma
- só
- kömény
- bors
Elkészítés:
Az oldalast mosd meg, vágd kisebb darabokra, fűszerezd sóval, borssal és köménnyel.
Egy tepsi vagy tűzálló edény aljába rakj vékonyra vágott szalonnát, tedd rá a káposztát, a kétféle hagymát és az oldalast.
Önts a hús alá egy deci vizet, fedd le fóliával, majd előmelegített sütőben, 170 fokon süsd másfél órát. Ezt követően vedd le a fóliát, és süsd pirosra, ropogósra. Közben nem kell forgatni, nem fog leégni.
Az édes-ragacsos oldalas is fenséges, a juharsziruptól és a chilitől lesz isteni.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció