Káposztaágyon sült oldalas: szaftos, és szinte leomlik a csontról
Ha szereted külön-külön a káposztát és az oldalast, próbáld ki összesütve!

kaposztaagyon-sult-oldalas
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Nyoma sem marad a pattanásnak, ha így kerül fel a smink: ezek a trükkök visszaadják az önbizalmat »

A 29 éves Rita Ora durván rákattant a cipődivatra: legújabb fazonjai éppolyan dögösek, mint ő maga »

Feszesíti a petyhüdt bőrt, elsimítja a mikroráncokat: a frakcionált CO2 lézeres kezelés korrigálja a bőrhibákat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A káposztaágyon sült oldalas egyszerű, ám nem lehet vele melléfogni. A sütőben a különféle csodás ízek jól összeérnek. Az oldalas akkor a legfinomabb, ha leválik a csontról, és jó szaftos. Amennyiben a káposztát túlságosan sósnak találod, mosd át. 

Káposztaágyon sült oldalas

Hozzávalók:

  • 1 kg savanyú káposzta
  • 1 kg oldalas
  • 10 dkg szalonna
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • kömény
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Az oldalast mosd meg, vágd kisebb darabokra, fűszerezd sóval, borssal és köménnyel.
Egy tepsi vagy tűzálló edény aljába rakj vékonyra vágott szalonnát, tedd rá a káposztát, a kétféle hagymát és az oldalast.
Önts a hús alá egy deci vizet, fedd le fóliával, majd előmelegített sütőben, 170 fokon süsd másfél órát. Ezt követően vedd le a fóliát, és süsd pirosra, ropogósra. Közben nem kell forgatni, nem fog leégni. 
Az édes-ragacsos oldalas is fenséges, a juharsziruptól és a chilitől lesz isteni.

Ezt is szeretjük