Káposztaágyon sült oldalas: szaftos, és szinte leomlik a csontról
Ha szereted külön-külön a káposztát és az oldalast, próbáld ki összesütve!

kaposztaagyon-sult-oldalas
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A káposztaágyon sült oldalas egyszerű, ám nem lehet vele melléfogni. A sütőben a különféle csodás ízek jól összeérnek. Az oldalas akkor a legfinomabb, ha leválik a csontról, és jó szaftos. Amennyiben a káposztát túlságosan sósnak találod, mosd át. 

Káposztaágyon sült oldalas

Hozzávalók:

  • 1 kg savanyú káposzta
  • 1 kg oldalas
  • 10 dkg szalonna
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • kömény
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Az oldalast mosd meg, vágd kisebb darabokra, fűszerezd sóval, borssal és köménnyel.
Egy tepsi vagy tűzálló edény aljába rakj vékonyra vágott szalonnát, tedd rá a káposztát, a kétféle hagymát és az oldalast.
Önts a hús alá egy deci vizet, fedd le fóliával, majd előmelegített sütőben, 170 fokon süsd másfél órát. Ezt követően vedd le a fóliát, és süsd pirosra, ropogósra. Közben nem kell forgatni, nem fog leégni. 
Az édes-ragacsos oldalas is fenséges, a juharsziruptól és a chilitől lesz isteni.

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Ezt is szeretjük