Kalóriaszegény csirkemell kakukkfüves pácban: roppanós zöldségekkel a legegészségesebb ebéd

Úgy lesz a legfinomabb a kakukkfüves csirkemell, ha joghurtos pácban pihenteted sütés előtt.

Joghurtos, kakukkfüves csirkemell
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nyáron nem nehéz egészségesen étkezni: a friss párolt zöldségekkel tálalt kakukkfüves csirkemell hamar készen van, könnyű, mégis sokáig eltelít. A húst kisütés előtt több órát tartsd a joghurtos pácban,  hogy teljesen átjárják az ízek. A körethez akármilyen friss zöldséget használhatsz.

Kakukkfüves, joghurtos csirkemell

Hozzávalók 4 személyre

A csirkemellhez:

  • 65 dkg csirkemellfilé
  • 15 dkg sovány joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj + kevés a sütéshez
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 0.5 citrom leve
  • bors

A párolt zöldségekhez

  • 50 dkg vegyes zöldség ízlés szerint
  • 5 dkg vaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet vágd tenyérnyi szeletekre. Szórd meg mindkét oldalukat sóval és borssal. A joghurtot keverd el az olívaolajjal és a citromlével, add hozzá a zúzott fokhagymát és a kakukkfüvet, majd fektesd bele a csirkeszeleteket, és pihentesd lezárt dobozban néhány órát.

 

Közben a zöldségeket tisztítsd meg és darabold fel. Egy vastag aljú serpenyőben olvaszd fel a vajat. Tedd rá a zöldségeket, sózd meg, és kis lángon, lefedve nagyjából tíz perc alatt párold őket puhára. Tálalásig tartsd melegen. A pihentetési idő leteltével halászd ki a csirkemelleket a pácból, és forró serpenyőben, kevés olaj hozzáadásával, nagyobb lángon oldalanként 3-4 perc alatt süsd át őket.

Tálalhatsz hozzá zsenge zöldbabbal készített újkrumplisalátát is.

Isteni újkrumplisaláta zsenge zöldbabbal keverve: tápláló és nagyon finom

Friss, könnyed, mégis tartalmas ez a saláta, benne van a nyár legjava, csak szeretni lehet!

Elolvasom

Kép: BURCU ATALAY TANKUT / Getty Images

Ezt is szeretjük