Fólia alatt sült, kakukkfüves csirkecomb jó fokhagymásan és ropogósan
A pénztárcabarát csirkecomb hálás alapanyag, és akár még a körettel együtt is sütheted.
A csirkecomb az egyik legkönnyebben elkészíthető szárnyas fogás, ami nem szárad ki olyan könnyen, mint a csirkemell, a bőre pedig ropogósra sül. Ha krumplival együtt rakod a tepsibe, a zöldség átveszi a fűszerek ízét, és még finomabb lesz. Fóliázd le, hogy szaftosabb húst tegyél az asztalra. Csak 10 perc, amíg összekészíted, a munka nagy részét pedig a sütő elvégzi.
Kakukkfüves, fokhagymás csirkecomb
Hozzávalók
- 6 db csirkecomb
- 60 dkg krumpli
- 3 ág kakukkfű
- 6 gerezd fokhagyma
- 1.5 dl fehér bor
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkecombokat alaposan mosd meg, itasd le róluk a nedvességet, majd sózd és borsozd be. Lefedve pihentesd a húst egy-két órát a hűtőben.
Egy tepsit kenj ki zsiradékkal, tedd bele a feldarabolt krumplit, a fokhagymákat, a csirkecombokat. Rakj a húsra kakukkfüvet, és locsold meg borral. Fedd le fóliával, told előmelegített sütőbe, és süsd 180 fokon körülbelül 45 percig. Amikor a combok már puhák, vedd le a fóliát, és pirítsd meg a húst. Sütés közben a combokat locsolgasd, és forgasd meg.
Az egytepsis, fokhagymás csirkecomb is remek ötlet ebédre, vacsorára.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció