Fólia alatt sült, kakukkfüves csirkecomb jó fokhagymásan és ropogósan
A pénztárcabarát csirkecomb hálás alapanyag, és akár még a körettel együtt is sütheted.

fokhagymas-kakukkfuves-csirkecomb
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A csirkecomb az egyik legkönnyebben elkészíthető szárnyas fogás, ami nem szárad ki olyan könnyen, mint a csirkemell, a bőre pedig ropogósra sül. Ha krumplival együtt rakod a tepsibe, a zöldség átveszi a fűszerek ízét, és még finomabb lesz. Fóliázd le, hogy szaftosabb húst tegyél az asztalra. Csak 10 perc, amíg összekészíted, a munka nagy részét pedig a sütő elvégzi.

Kakukkfüves, fokhagymás csirkecomb

Hozzávalók:

  • 6 db csirkecomb
  • 60 dkg krumpli
  • 3 ág kakukkfű
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1.5 dl fehér bor
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat alaposan mosd meg, itasd le róluk a nedvességet, majd sózd és borsozd be. Lefedve pihentesd a húst egy-két órát a hűtőben. 

Egy tepsit kenj ki zsiradékkal, tedd bele a feldarabolt krumplit, a fokhagymákat, a csirkecombokat. Rakj a húsra kakukkfüvet, és locsold meg borral. Fedd le fóliával, told előmelegített sütőbe, és süsd 180 fokon körülbelül 45 percig. Amikor a combok már puhák, vedd le a fóliát, és pirítsd meg a húst. Sütés közben a combokat locsolgasd, és forgasd meg. 
Az egytepsis, fokhagymás csirkecomb is remek ötlet ebédre, vacsorára. 

Ezt is szeretjük