Fólia alatt sült, kakukkfüves csirkecomb jó fokhagymásan és ropogósan
A pénztárcabarát csirkecomb hálás alapanyag, és akár még a körettel együtt is sütheted.

- Esztétikus ajakfeltöltés túlzások nélkül: 3 eljárás, amivel természetes hatás érhető el »
- Császármetszés utáni heg egy bikinis fotón: a gyönyörű modell sok nőnek segít, hogy elfogadja testét »
- A legfinomabb vízhajtó gyümölcsök és zöldségek tavasszal: fokozzák az anyagcserét és feldobják a frissítő smoothie-t »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- Vastag Csaba címlapon új barátnőjével: a gyönyörű Evelinnel már össze is költöztek
- 10 ismert magyar közmondás, amiből elvettünk egy-egy szót: tudod, mi hiányzik?
A csirkecomb az egyik legkönnyebben elkészíthető szárnyas fogás, ami nem szárad ki olyan könnyen, mint a csirkemell, a bőre pedig ropogósra sül. Ha krumplival együtt rakod a tepsibe, a zöldség átveszi a fűszerek ízét, és még finomabb lesz. Fóliázd le, hogy szaftosabb húst tegyél az asztalra. Csak 10 perc, amíg összekészíted, a munka nagy részét pedig a sütő elvégzi.
Kakukkfüves, fokhagymás csirkecomb
Hozzávalók
- 6 db csirkecomb
- 60 dkg krumpli
- 3 ág kakukkfű
- 6 gerezd fokhagyma
- 1.5 dl fehér bor
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkecombokat alaposan mosd meg, itasd le róluk a nedvességet, majd sózd és borsozd be. Lefedve pihentesd a húst egy-két órát a hűtőben.
Egy tepsit kenj ki zsiradékkal, tedd bele a feldarabolt krumplit, a fokhagymákat, a csirkecombokat. Rakj a húsra kakukkfüvet, és locsold meg borral. Fedd le fóliával, told előmelegített sütőbe, és süsd 180 fokon körülbelül 45 percig. Amikor a combok már puhák, vedd le a fóliát, és pirítsd meg a húst. Sütés közben a combokat locsolgasd, és forgasd meg.
Az egytepsis, fokhagymás csirkecomb is remek ötlet ebédre, vacsorára.
Még több recept