Az egyszerű kakaós piskóta alapreceptje: így nő sütőpor nélkül is magasra

Ha ismered a kakaós piskóta alapreceptjét, számtalan finomabbnál finomabb sütit készíthetsz majd a segítségével.

Kakaós piskóta alapreceptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kakaós piskóta alapreceptje nem is lehetne egyszerűbb: a habbá vert tojásfehérjébe előbb beledolgozod a cukrot, a tojássárgákat, végül a szárazanyagokat, és teheted is a tepsibe. Könnyű, puha tésztát fogsz kapni, amely a tojáshabnak köszönhetően sütőpor nélkül is magasra nő. Még légiesebb lesz, ha vízzel lágyítod, szaftosabb, ha olajat teszel bele, ha pedig tömör tészta a cél, amely a vastag tölteléket is jól bírja, vajat keverj hozzá.

Kakaós piskóta - alaprecept

Hozzávalók 4 személyre

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, odafigyelve, hogy a fehérjébe egy csepp sárgája se kerüljön, adj hozzá egy csipet sót, és robotgéppel verd fel. Amikor már annyira kemény, hogy akkor sem folyik ki, ha az edényt fejjel lefelé fordítod, kanalanként adagold bele a cukrot, és ezzel is keverd ki, hogy szép fényes legyen. Ekkor jöhetnek bele egyenként a tojássárgák. A kakaót vegyítsd el a liszttel, szitáld a tésztához, de ekkor már ne robotgéppel, hanem óvatosan, fakanállal keverd. Egyengesd el a tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsiben vagy tortaformában, és told 180 fokos sütőbe nagyjából 20 percre. A sütőt ne nyitogasd közben, hogy a tészta össze ne essen, csak a sütési idő végén, amikor ellenőrzöd, elkészült-e. Ha a beleszúrt villára nem ragad rá a tészta, borítsd deszkára, és hagyd kihűlni.

 

Ha már ügyesen sütsz piskótát, tekercset is készíthetsz belőle: a belsejét töltsd meg hűsítő citromkrémmel.

Pihe-puha citromkrémes piskótatekercs: így nem törik meg a tészta

Ha nyáron a kicsit savanykás, frissítő desszerteket részesíted előnyben, mindenképp gondolj a citromkrémes piskótatekercsre is!

Elolvasom

Kép: porosolka / Getty Images

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük