A hagyományos vajas piskóta alapreceptje: emeletes tortákhoz tökéletes
Ha ismered a vajas piskóta alapreceptjét, te is gyönyörű emeletes tortákat készíthetsz majd.
A vajas piskóta alapreceptje a hagyományoshoz hasonló elven indul, tehát liszt, cukor és tojás hármasára épül. Mindehhez azonban jön még vaj is, amitől a tészta nehezebb, tömörebb lesz. Az így kapott masszát légiesebb testvéréhez képest könnyebb szeletelni, nem esik darabjaira, és akár néhány réteg gazdag tölteléket is elbír.
Vajas piskóta alapreceptje
Hozzávalók 4 személyre
- 10 dkg vaj
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. A tojássárgákat keverd el a cukorral és a vajjal. A megfelelően habos állag eléréséhez legalább öt percig keverd a robotgép legmagasabb fokozatán. A lisztet keverd el a sütőporral, szitáld a vajas cukorhoz, majd nagy mozdulatokkal adagold hozzá a tojáshabot is. Egyengesd el a masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, és 180 fokon süsd nagyjából 25 percig, amíg a teteje aranyszínű lesz.
Ha igazán szép tortát szeretnél készíteni, vond be házi fondant-nal!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept