A hagyományos vajas piskóta alapreceptje: emeletes tortákhoz tökéletes
Ha ismered a vajas piskóta alapreceptjét, te is gyönyörű emeletes tortákat készíthetsz majd.

vajas piskota
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A vajas piskóta alapreceptje a hagyományoshoz hasonló elven indul, tehát liszt, cukor és tojás hármasára épül. Mindehhez azonban jön még vaj is, amitől a tészta nehezebb, tömörebb lesz. Az így kapott masszát légiesebb testvéréhez képest könnyebb szeletelni, nem esik darabjaira, és akár néhány réteg gazdag tölteléket is elbír.

Vajas piskóta alapreceptje

Hozzávalók 4 személyre

  • 10 dkg vaj
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. A tojássárgákat keverd el a cukorral és a vajjal. A megfelelően habos állag eléréséhez legalább öt percig keverd a robotgép legmagasabb fokozatán. A lisztet keverd el a sütőporral, szitáld a vajas cukorhoz, majd nagy mozdulatokkal adagold hozzá a tojáshabot is. Egyengesd el a masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, és 180 fokon süsd nagyjából 25 percig, amíg a teteje aranyszínű lesz.

Ha igazán szép tortát szeretnél készíteni, vond be házi fondant-nal!

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük