Kacsazsíros-hagymás pogácsa
Minden eddiginél omlósabb lesz
A kacsazsíros-hagymás pogácsa sokáig friss marad, az íze pedig mindenkit levesz a lábáról.

Kacsazsíros-hagymás pogácsa
Ez is érdekelhet

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

Feszesebbé, rugalmasabbá teszi a bőrt, és segíti a sejtmegújulást: krioterápiával sok bőrprobléma orvosolható »

Nem lesz közönséges a leopárdminta, ha így viseled: őrült sok variációt mutatunk »

Nem ütik meg a mércét, mégis sikeres modellek lettek: 7 nő, aki nem a magassága miatt került a kifutóra »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nagyanyáink imádtak a pogácsába zsírt tenni, nem véletlenül. Ha a hűtődben lapul egy kevés, feltétlenül használd fel a legközelebbi sütéskor. A tészta sokkal puhább lesz, és villámgyorsan elfogy. A kacsazsíros-hagymás pogácsa Finta Kornélia receptje szerint neked is jól fog sikerülni. 

Kacsazsíros-hagymás pogácsa

Hozzávalók 30 darabhoz:

Tészta

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg hideg kacsazsír
  • 2 dl tejföl
  • 3 dkg élesztő
  • 1 tojás
  • 1 tojássárga
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 kávéskanál só

Töltelék

  • 4 vöröshagyma
  • kevés kacsazsír

Tetejére

  • 1 tojássárga
  • 2 kanál tej
Recept idők

Elkészítés:

Morzsold az élesztőt cukros, langyos tejfölbe. Várd meg, amíg 10-15 perc alatt felfut, tehát jól megemelkedik. Közben a lisztet morzsold el a kacsazsírral, a sóval, majd egy tojássárgát és egy egész tojást hozzáadva gyúrd össze az élesztős tejföllel. Ha rugalmas, selymes, takard le, és hideg helyen pihentesd két órát.

Közben dinszteld meg kevés zsiradékon az apró kockákra vágott hagymát, és hűtsd ki. A tésztát nyújtsd egycentisre, kend meg a dinsztelt hagymával, és hajtogasd a megszokott módon. Tehát először alulról felfelé, azután felülről lefelé hajtsd egymásra a tésztát. Utána a bal harmadát hajtsd a tészta tejére, a jobb harmadát pedig alá. Ismét tedd hűvös helyre, majd két óra elteltével nyújtsd másfél centi vastagra, a tetejét vagdosd be, és pogácsaszaggatóval szúrd ki.

Keverj el egy tojássárgát két evőkanál tejjel és sóval, majd ezzel kend meg a pogácsák tetejét. Pakold sütőpapírral bélelt tepsibe, és forró sütőben 180 fokon süsd pirosra körülbelül 20-25 perc alatt.

Ezt is szeretjük