Az igazi juhtúrós körözött receptje
Mártogatós is lehet!
A markáns ízű krém bármikor jól jöhet, készíthetsz belőle nyugodtan nagyobb adagot is, úgyis elfogy.

Ez is érdekelhet

Hőségben is tökéletes választás az ország legjobb játszóparkja! (x)

Kszi, Simon – Mindenkinek jár egy első szerelem (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

3 dolog, amit mindenképpen meg kell tenni az esküvő utáni napon »

5 nyári cipőfazon, ami nem mutatja a lábkörmödet, mégis csinos »

Ez a színésznő a nagybetűs nő: a 41 éves Jessica Chastain fotóin ámulunk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nincs jobb, mint a frissen sült pirítósra kent körözött, sok zöldséggel tálalva. Akár kisebb-nagyobb összejöveteleken is bevetheted, senki nem fog tudni ellenállni neki.

Ha szereted az erősebb ízeket, feldobhatod pár dekányi márványsajttal is, különleges ízt kölcsönöz neki.

Juhtúrós körözött

Hozzávalók:

  • 20 dkg juhtúró
  • 10 dkg vaj
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • pár szál friss petrezselyem
  • 1 csapott evőkanálnyi pirospaprika
  • 1 fél lilahagyma
  • 1 kávéskanálnyi őrölt kömény
  • frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

15 perc.

Elkészítés menete:

Nem ez a világ legbonyolultabb receptje, ha megvannak a hozzávalók, és van egy üres tálkád, amiben összedolgozhatod őket, akkor nagy baj már nem érhet. A petrezselymet vágd egészen apróra, majd a hagymát is, utóbbit akár le is reszelheted. A vajjal akkor tudsz a legkönnyebben dolgozni, ha szobahőmérsékletű. 

Ha minden előkészület megvolt, adagolj mindent egy tálba, és addig kevergesd, amíg nagyjából egynemű, sima masszát nem kapsz.

Ha szépen összeállt, fogyasztás előtt érdemes pár óráig a hűtőben hagyni, hogy egy kicsit összeérjenek az ízek. Friss pirítóssal a legjobb.

Ízletes vendégváró fogások

Ha hirtelen vendég áll a házhoz, ne ess kétségbe, inkább süss neki valami finomat!

Ezt is szeretjük