Az igazi juhtúrós körözött receptje
Mártogatós is lehet!
A markáns ízű krém bármikor jól jöhet, készíthetsz belőle nyugodtan nagyobb adagot is, úgyis elfogy.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Zsírgyilkos kardió edzés: csak 30 perc, de van olyan hatékony, mint a futás »

Ennél szebb nászutas célpont kevés van: luxusélmény, de megfizethető úti cél Dubaj »

Kétszer dúsabb frizurát kapsz, ha így használod a hajvasalót »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nincs jobb, mint a frissen sült pirítósra kent körözött, sok zöldséggel tálalva. Akár kisebb-nagyobb összejöveteleken is bevetheted, senki nem fog tudni ellenállni neki.

Ha szereted az erősebb ízeket, feldobhatod pár dekányi márványsajttal is, különleges ízt kölcsönöz neki.

Juhtúrós körözött

Hozzávalók:

  • 20 dkg juhtúró
  • 10 dkg vaj
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • pár szál friss petrezselyem
  • 1 csapott evőkanálnyi pirospaprika
  • 1 fél lilahagyma
  • 1 kávéskanálnyi őrölt kömény
  • frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

15 perc.

Elkészítés menete:

Nem ez a világ legbonyolultabb receptje, ha megvannak a hozzávalók, és van egy üres tálkád, amiben összedolgozhatod őket, akkor nagy baj már nem érhet. A petrezselymet vágd egészen apróra, majd a hagymát is, utóbbit akár le is reszelheted. A vajjal akkor tudsz a legkönnyebben dolgozni, ha szobahőmérsékletű. 

Ha minden előkészület megvolt, adagolj mindent egy tálba, és addig kevergesd, amíg nagyjából egynemű, sima masszát nem kapsz.

Ha szépen összeállt, fogyasztás előtt érdemes pár óráig a hűtőben hagyni, hogy egy kicsit összeérjenek az ízek. Friss pirítóssal a legjobb.

Ízletes vendégváró fogások

Ha hirtelen vendég áll a házhoz, ne ess kétségbe, inkább süss neki valami finomat!

Ezt is szeretjük