Gyors édesség a nyári délutánokra
A nyári kánikulában jólesik egy kis hűsítő édesség, a hagyományos megoldások helyett itt egy új.
A sárgabarack és a tejszín hűsítő egyvelege egy fa árnyékában elfogyasztva igazi frissítő élmény egy nehéz munkanap vagy egy pihenéssel töltött hétvége után.
A mogyoró helyett használhatsz mandulaforgácsot is, az is kiváló kiegészítője lesz ennek az édességnek.
Joghurtos-sárgabarackos desszert
- 50 dkg sárgabarack
- 6 dl joghurt
- 2 dl tejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 levél zselatin
- 2 dl citromlé
- 5 cl baracklikőr
- méz, mogyoró
Elkészítés ideje:
30 perc.
Elkészítés menete:
A barackokat mosd meg alaposan, magozd ki őket, majd áztasd be a likőr és a citromlé egyvelegébe. A tejszínt verd kemény habbá, majd ha kész vagy vele, a joghurtot és a mézet keverd egybe, és add hozzá a vaníliás cukrot.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
A zselatint készítsd el, add hozzá a joghurtos-mézes keverékhez, ahogyan a tejszínt is, majd készíts elő megfelelő tálkákat, amiben tálalni fogod a kész édességet. Ezután a tálkákban rétegesen oszlasd el a krémet és a barackokat, majd szórd meg a tetejét mogyoróval vagy bármilyen, neked szimpatikus ropogós reszelékkel.
Még több édesség!
Ha a süteményeknek nehezen tudsz ellenállni, nézz be képgalériánkba is!
OLVASD EL EZT IS!
- fagylalt
- nyár
Hűsítő fagylalt házilag
- gyümölcs
- leves
Hideg meggyleves
- gyümölcs
- torta