Hűsítő zöldbableves joghurttal: a klasszikus fogás nyári változatban is mennyei
A hűsítő és savanykás joghurtos zöldbablevest zöld és sárga hüvelyű babból egyaránt készítheted.
A joghurtos zöldbableves a hagyományos, mindenki által szeretett fogás újragondolt változata. Készülhet zöld vagy sárga hüvelyű babból, frissből és mirelitből is. Mivel rántás nélkül készül, igazán könnyű, hűsítő, és akár hidegen is nagyon finom.
Joghurtos zöldbableves
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg zöldbab
- 25 dkg görög joghurt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 l alaplé
- 1 hagyma
- 1 kávéskanál citromlé
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A bab végeit csípd le, szeld őket két-három darabba, és mosd meg. Az apróra vágott hagymát olívaolajon futtasd meg, majd add hozzá a zúzott fokhagymagerezdet is. Dobd rá a felszeletelt zöldbabot, forgasd össze, majd öntsd fel az alaplével. Szórd meg sóval és borssal, és forrás után kis lángon nagyjából húsz perc alatt főzd a zöldbabot puhára. A végén keverd hozzá a joghurtot és néhány csepp citromlevet, és forrald össze. Tálalhatod melegen is, de behűtve is nagyon finom.
A bazsalikomos paradicsomleves is könnyűbevezetője lehet egy nyári ebédnek.
Krémes, bazsalikomos paradicsomleves tejszínnel dúsítva: könnyed ebéd is lehet
Mindenképp friss bazsalikommal készítsd el ezt a krémes, selymes levest, az illatos zöldfűszert ebben a receptben nem érdemes szárítottra cserélni.
ElolvasomA változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció