Hűvös ribizlileves krémes joghurttal: gyorsan felfrissít a legnagyobb melegben

Kellemesen fanyar és lágyan krémes ez az ízletes, joghurtos ribizlileves.

Joghurtos ribizlileves
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nyáron kihagyhatatlan a hűsítő gyümölcsleves, amit még krémesebbé lehet tenni egy kis joghurttal, ha pedig igazán frissítő ízre vágysz, érdemes elkészítened kellemesen fanyar ribizliből is. Tálalásnál az édesebb szájúakra gondolva a tejszínhab mellett akár a vaníliafagylaltot is bevetheted.

Joghurtos ribizlileves

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 50 dkg ribizli
  • 10 dkg cukor
  • 2.5 dl joghurt
  • 1 bio citrom leve és héja
  • 1 teáskanál étkezési keményítő
  • 0.5 mokkáskanál fahéj
  • tejszínhab a díszítéshez (elhagyható)
  • ribizli a díszítéshez (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

A ribizliszemeket szedd le a fürtről, mosd meg alaposan, majd egy kis lábosban keverd össze a cukorral, a fahéjjal, a citrom levével és héjával, majd öntsd fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Kezdd el felfőzni folyamatosan kavargatva, és főzd egészen addig, míg a cukor meg nem olvad, és a gyümölcs meg nem puhul, szét nem esik kissé.

 

A joghurtot keverd össze a keményítővel, majd adj hozzá egy-két merőkanálnyit a főzőléből a hőkiegyenlítés miatt, majd alaposan elkeverve add a ribizlis főzethez, és kavargatva főzd addig, míg be nem sűrűsödik. Ha túl sűrű, forró vízzel ízlés szerint hígíthatod. Végül tedd turmixgépbe az egészet, turmixold simára, majd hűtsd le. Friss gyümölccsel és tejszínhabbal is tálalhatod a levest.

Isteni nyári gyümölcsleves vaníliapudinggal: jól behűtve a legfinomabb

Attól függően, milyen gyümölcs terem a kertünkben vagy milyet kaptunk a piacon, lehet variálni az alapreceptet, mindenhogyan isteni lesz.

Elolvasom

Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük