Régimódi ribizlis süti roppanós tojáshabbal: légiesen könnyű a krém a tetején

A habos ribizlis igazi nosztalgikus hangulatú süti, amely ma is ugyanolyan ellenállhatatlan.

habos ribizlis
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha a te nagymamád is készített annak idején habos ribizlis sütit, biztosan emlékszel a puha tésztára és a roppanósra sült tojáshabra, amelyek között vastag rétegben bújt meg a gyümölcs. Itt az ideje, hogy magad is megtanuld elkészíteni a mennyei desszertet.

Habos ribizlis süti

Hozzávalók 6 személyre

A tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 3 tojássárgája
  • 3 evőkanál forró víz
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor

A tetejére

  • 50 dkg ribizli
  • 20 dkg cukor
  • 3 tojásfehérje
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a vajat olvaszd fel. A tojásokat válaszd ketté. A sárgáját a forró vízzel keverd habosra, majd add hozzá a kétféle cukrot és az olvasztott vajat. A lisztet keverd el a sütőporral, és a tejjel felváltva adagold a tojásos részhez. Keverj belőle sima tésztát, majd egyengesd el sütőpapírral kibélelt tepsiben vagy tortaformában, és told 180 fokos sütőbe 15 percre. Ha kész, vedd ki, és tekerd le a sütő hőfokát 150 fokra. Közben a ribizlit mosd meg, és szárazd le. A tojásfehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot, majd adagold bele folyamatosan a cukrot is. A kisült tésztán oszd el először a ribizlit, egyengesd el a tetején a tojáshabot, és told vissza a sütőbe nagyjából húsz percre, amíg megpirul a teteje.

A tojásfehérje nagyon finom sütik alapanyaga lehet: a Pavlova-torta gyümölcsökkel légiesen könnyű édesség.

Ezt is szeretjük