Selymes gyümölcsleves tele mindenféle finomsággal: fantasztikus nyári finomság

Piros gyümölcsökből pompás nyári levest dobhatsz össze villámgyorsan, és a fűszerezés is isteni.

Selymes gyümölcsleves tele mindenféle finomsággal: fantasztikus nyári finomság
beauty and style
Top olvasott cikkek

Meleg napok nagy kedvence a behűtött, kicsit savanykás gyümölcsleves. Többféleképpen is készíthető, nem bánod meg, ha habarásnál liszt helyett vaníliás pudingot használsz. A tejszíntől pedig selymessé válik. Szép piros, és nagyon ízletes lesz, ha többféle bogyós gyümölcsből készíted.

Gyümölcsleves recept

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 dkg eper
  • 30 dkg meggy
  • 20 dkg málna
  • 20 dkg áfonya
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál vaníliás puding
  • 5 db szegfűszeg
  • 2 rúd fahéj
  • 1 csipet
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0.5 db lime
  • kardamom
Recept idők

Elkészítés:

A gyümölcsöket mosd meg jó alaposan, majd rakd egy lábosba. Néhány szemet kihagyhatsz a díszítéshez. Öntsd fel annyi vízzel, hogy mindent jól ellepjen. Ízesítsd cukorral, vaníliával, fahéjjal, szegfűszeggel, kardamommal, sóval és a lime kifacsart levével. Főzd forrástól számítva 10-15 percig, amíg a gyümölcsök nagyjából megpuhulnak.

Turmixold össze, majd habard be. Dolgozd csomómentesre a tejszínt a liszttel, adj hozzá egy-két evőkanállal a főzőléből, majd kevergetve csorgasd a levesbe. Ha újra felforr, főzd még egy kicsit, majd húzd le a tűzről. Tálaláskor díszítsd tejszínhabbal, gyümölcsdarabokkal vagy mentával.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük