Selymes gyümölcsleves tele mindenféle finomsággal: fantasztikus nyári finomság
Piros gyümölcsökből pompás nyári levest dobhatsz össze villámgyorsan, és a fűszerezés is isteni.

Selymes gyümölcsleves tele mindenféle finomsággal: fantasztikus nyári finomság
Ez is érdekelhet

Legyen élmény a takarítás: okos eszközök, amiket imádni fogsz (x)

Ajándékozz könyvet, és segíts az éhező gyerekeknek: mutatjuk, mit kell tenned (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

beauty and style

3 bevált trükk a melltartó pántjával: nem kandikál ki többé a ruha alól, ha így teszel »

Szebb lesz a copf, ha így készíted el: rendezett, nőies frizura 5 perc alatt »

Mit tettek Gigi Hadid fejével? Rá sem ismerni a bájos modellre »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Meleg napok nagy kedvence a behűtött, kicsit savanykás gyümölcsleves. Többféleképpen is készíthető, nem bánod meg, ha habarásnál liszt helyett vaníliás pudingot használsz. A tejszíntől pedig selymessé válik. Szép piros, és nagyon ízletes lesz, ha többféle bogyós gyümölcsből készíted.

Gyümölcsleves recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg eper
  • 30 dkg meggy
  • 20 dkg málna
  • 20 dkg áfonya
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál vaníliás puding
  • 5 db szegfűszeg
  • 2 rúd fahéj
  • 1 csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0.5 db lime
  • kardamom
Recept idők

Elkészítés:

A gyümölcsöket mosd meg jó alaposan, majd rakd egy lábosba. Néhány szemet kihagyhatsz a díszítéshez. Öntsd fel annyi vízzel, hogy mindent jól ellepjen. Ízesítsd cukorral, vaníliával, fahéjjal, szegfűszeggel, kardamommal, sóval és a lime kifacsart levével. Főzd forrástól számítva 10-15 percig, amíg a gyümölcsök nagyjából megpuhulnak.

Turmixold össze, majd habard be. Dolgozd csomómentesre a tejszínt a liszttel, adj hozzá egy-két evőkanállal a főzőléből, majd kevergetve csorgasd a levesbe. Ha újra felforr, főzd még egy kicsit, majd húzd le a tűzről. Tálaláskor díszítsd tejszínhabbal, gyümölcsdarabokkal vagy mentával.

Ezt is szeretjük