Selymes gyümölcsleves tele mindenféle finomsággal: fantasztikus nyári finomság

Piros gyümölcsökből pompás nyári levest dobhatsz össze villámgyorsan, és a fűszerezés is isteni.

Selymes gyümölcsleves tele mindenféle finomsággal: fantasztikus nyári finomság
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Meleg napok nagy kedvence a behűtött, kicsit savanykás gyümölcsleves. Többféleképpen is készíthető, nem bánod meg, ha habarásnál liszt helyett vaníliás pudingot használsz. A tejszíntől pedig selymessé válik. Szép piros, és nagyon ízletes lesz, ha többféle bogyós gyümölcsből készíted.

Gyümölcsleves recept

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 dkg eper
  • 30 dkg meggy
  • 20 dkg málna
  • 20 dkg áfonya
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál vaníliás puding
  • 5 db szegfűszeg
  • 2 rúd fahéj
  • 1 csipet
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0.5 db lime
  • kardamom
Recept idők

Elkészítés:

A gyümölcsöket mosd meg jó alaposan, majd rakd egy lábosba. Néhány szemet kihagyhatsz a díszítéshez. Öntsd fel annyi vízzel, hogy mindent jól ellepjen. Ízesítsd cukorral, vaníliával, fahéjjal, szegfűszeggel, kardamommal, sóval és a lime kifacsart levével. Főzd forrástól számítva 10-15 percig, amíg a gyümölcsök nagyjából megpuhulnak.

Turmixold össze, majd habard be. Dolgozd csomómentesre a tejszínt a liszttel, adj hozzá egy-két evőkanállal a főzőléből, majd kevergetve csorgasd a levesbe. Ha újra felforr, főzd még egy kicsit, majd húzd le a tűzről. Tálaláskor díszítsd tejszínhabbal, gyümölcsdarabokkal vagy mentával.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük