Ropogós strandos lángos joghurtos tésztából: fillérekből elkészítheted a nyári kedvencet

Ha te is odavagy a strandos lángosért, süsd meg otthon fillérekből, joghurtos tésztából!

Joghurtos lángos
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Otthon is készíthetsz ropogós joghurtos lángost, amelynek nem fog 2000 forintba kerülni darabja. Ha szívesen állítasz össze kelt tésztát, ez sem fog gondot okozni. A feltétekkel is nyugodtan játszhatsz: a hagyományos sajtos-tejfölös mellett próbáld ki a hagymás, a szalonnás, a kolbászos vagy akár a nutellás változatot is!

Joghurtos lángos

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg natúr joghurt
  • 2.5 dkg élesztő
  • 2 dl langyos víz
  • 1 dl tej
  • 1 evőkanál
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 l olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A tejet langyosítsd meg. Add hozzá a cukrot és egy evőkanál lisztet, morzsold bele az élesztőt, és tíz perc alatt futtasd fel.

 

Közben a maradék lisztet szitáld át és sózd meg. Add hozzá a szoba-hőmérsékletű joghurtot, az élesztős tejet és a langyos vizet. Jól dolgozd ki a tésztát, és letakarva egy óra alatt keleszd a duplájára. A pihentetési idő végén oszd öt egyforma gombócra, újra takard le lisztezett deszkán, és pihentesd további fél órát.

 

Az olajat egy serpenyőben vagy lábosban forrósítsd fel. A gombócokat a kezeddel nyújtsd ki egészen vékonyra, tedd őket egyenként a forró olajba, és oldalanként két perc alatt süsd őket ropogósra. Az elkészült lángosokat szedd papírtörlőre, ami felitatja róluk a felesleges zsiradékot.

A strandos kukoricát is nagyon könnyen elkészítheted a saját konyhádban is.

Főtt kukorica, ahogy a strandon készül: mutatjuk a titkát

Aranysárga, roppanós és mennyeien édes: ilyen az igazi főtt kukorica, és egyszerűbben készül, mint gondolnád!

Elolvasom

Kép: Pawel_B / Getty Images

Ezt is szeretjük