Krémes, joghurtos, kapros öntet: salátákhoz, húsokhoz is jól jön
Mindig jól jön egy bevált öntet, hisz számtalan ételt feldobhatsz vele. A joghurtos, kapros változat percek alatt elkészül.

kapros-joghurtos-szosz
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Gyönyörű esküvői ruhák, amiket a nyüzsgő nagyváros ihletett: a Daalarna modern hercegnőknek tervezett »

Így nem lesz unalmas a fekete és fehér kombinációja: stílusos szetteket mutatunk »

Nem sokat bíznak a képzeletre a 80-as évek legdögösebb ruhafazonjai: Emily Ratajkowski sportot űz a villantásból »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A joghurtos-kapros öntet tökéletes kiegészítője lehet a grill-, sült és rántott húsoknak, a halaknak, de még zöldségekhez, salátákhoz is illik. Nem bánod meg, ha görög joghurt lesz a szósz alapja. Érdemes tálalás előtt a hűtőben pihentetni. Hideg helyen napokig eláll.   

Joghurtos, kapros öntet

Hozzávalók:

  • 2 dl natúr joghurt
  • 1 dl tejföl
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor kapor
  • 1 teáskanál citromlé
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A fokhagymagerezdeket pucold meg, és reszeld le, vagy pépesítsd fokhagymanyomóval. A kaprot mosd meg, törölgesd szárazra, és aprítsd fel. 

Rakd egy tálba a joghurtot, tedd hozzá a tejfölt, a citrom levét, ízlés szerinti sót, borsot, végül a kaprot is szórd hozzá. Keverd jó alaposan össze, és lefedve tedd a hűtőbe egy-két órára, hogy jól lehűljön, és az ízek összeérjenek.     
Az Ezersziget öntetet is elkészítheted otthon, ízélményben nem okoz csalódást.  

Ezt is szeretjük