Grízes kevert süti joghurttal: tíz perc munka, és mehet is a sütőbe
A grízes kevert süti a tésztájába kerülő joghurtnak köszönhetően olyan lágy és szaftos.

grizes kevert
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ez az egyszerű grízes kevert süti tényleg elronthatatlan: csak keverd össze a hozzávalókat, és már tolhatod is a sütőbe. A joghurtnak és az olajnak köszönhetően marad sokáig puha. Még izgalmasabb, ha egy kevés narancshéjat is reszelsz hozzá.

Grízes kevert süti joghurttal

Hozzávalók 4 személyre

  • 35 dkg natúr joghurt
  • 15 dkg gríz
  • 5 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 dl olaj
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet
  • 0.5 teáskanál szódabikarbóna
  • vaj a tepsi kikenéséhez
  • baracklekvár a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A kétféle cukrot keverd habosra a tojásokkal, majd add hozzá a joghurtot, az olajat és a reszelt narancshéjat. Egy másik tálban keverd össze a grízt a liszttel, a sütőporral, a sóval és a szódabikarbónával, adagold a tojásos részhez, és keverj belőle sima tésztát. Egy tepsit kenj ki vajjal, egyengesd el benne a masszát, és told 180 fokos sütőbe nagyjából fél órára, amíg a szélei aranybarnára pirulnak. Ha kész, vedd ki a sütőből, kicsit hagyd kihűlni, és kend le a tetejét vastagon baracklekvárral.

A gríz sokféle süti alapanyaga lehet, egy kis banánnal keverve pedig még szaftosabb.

Ezt is szeretjük