Joghurtban pácolt sült csirkemell
A joghurtban pácolt csirkemellet képtelenség visszautasítani. Különleges, pikáns és finom.
A joghurtban pácolt csirkemell igazi adu ász. Tökéletes hétköznapra, hétvégére, ebédre, vacsorára, sőt, nagyobb vendégsereg fogadásakor is bevetheted. Készíthetsz hozzá friss salátát vagy hagyományos köretet. Szabó Veronika fogása hidegen és melegen is nagyon ízletes.
Joghurtban pácolt csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg csirkemellfilé
- 2 kisebb cukkini
- 20 dkg szeletelt bacon
- 20 dkg csiperke
- 4 dl natúr joghurt
- 2 dl főzőtejszín
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 dkg szárított trombitagomba
- 3 dkg vaj
- 1 tojás
- 1 csomag újhagyma
- 1 ág kakukkfű
- 1 teáskanál borsikafű
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
Sütés előtti este a csirkemellfilét mosd meg, vágd vékony szeletekre. Reszeld a joghurtba a fokhagymát, forgasd bele jól a húst. Fontos, hogy mindenhol érje a pác, majd tedd zárható edénybe. Legalább egy éjszakán át pihentesd a hűtőben.
Másnap a szárított gombát áztasd be. Ebből csak keveset használj, mivel nagyon intenzív az íze. A csiperkét tisztítsd meg, szeleteld fel. A cukkinit mosd meg, hámozás nélkül, hosszában vágd félbe, majd kisebb szeletekre. Az újhagymát megtisztítva karikázd fel. Serpenyőben vaj és kevés olívaolaj keverékén pirítsd meg az újhagymát, a gombát és a cukkinit pár perc alatt, majd add hozzá a kinyomkodott trombitagombát. Ízlés szerint sózd, borsozd. Mehet bele kevés borsikafű, kakukkfű, öntsd fel tejszínnel, és forrald össze. Hagyd kicsit hűlni, majd keverd hozzá a tojást.
Az őzgerincformát béleld ki baconnel, két szeletet hagyj a tetejére. A húst vedd ki a joghurtból, simítsd le róla a felesleget, sózd és borsozd meg, tedd rá a bacont úgy, hogy mindent befedjen. A mélyedést töltsd ki a tejszínes zöldségmasszával. Rakd rá a csirkemellszeleteket és a maradék bacont. Helyezd egy nagyobb tepsibe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 35-40 perc alatt. Hagyd kihűlni a húst, majd szeleteld fel.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció