Joghurtban pácolt sült csirkemell
Sok zöldséggel még jobb
A joghurtban pácolt csirkemellet képtelenség visszautasítani. Különleges, pikáns és finom.

Ez is érdekelhet

Szemüveg helyett ma már a sasszeműség a menő (x)

Inkontinencia és hüvelyszárazság - Mutatunk egy fájdalommentes és azonnali megoldást (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Ha megkóstolod, nem fogsz más édességet kívánni: könnyű, diétás és finom »

Most nagyon olcsók: 8 ruhadarab, amit érdemes beszerezni a leárazásokon »

Michael Jackson 20 éves lánya smink nélkül még gyönyörűbb: megmutatta vagány stílusát »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A joghurtban pácolt csirkemell igazi adu ász. Tökéletes hétköznapra, hétvégére, ebédre, vacsorára, sőt, nagyobb vendégsereg fogadásakor is bevetheted. Készíthetsz hozzá friss salátát vagy hagyományos köretet. Szabó Veronika fogása hidegen és melegen is nagyon ízletes.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 2 kisebb cukkini
  • 20 dkg szeletelt bacon
  • 20 dkg csiperke
  • 4 dl natúr joghurt
  • 2 dl főzőtejszín
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 dkg szárított trombitagomba
  • 3 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 1 csomag újhagyma
  • 1 ág kakukkfű
  • 1 teáskanál borsikafű
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Sütés előtti este a csirkemellfilét mosd meg, vágd vékony szeletekre. Reszeld a joghurtba a fokhagymát, forgasd bele jól a húst. Fontos, hogy mindenhol érje a pác, majd tedd zárható edénybe. Legalább egy éjszakán át pihentesd a hűtőben.

Másnap a szárított gombát áztasd be. Ebből csak keveset használj, mivel nagyon intenzív az íze. A csiperkét tisztítsd meg, szeleteld fel. A cukkinit mosd meg, hámozás nélkül, hosszában vágd félbe, majd kisebb szeletekre. Az újhagymát megtisztítva karikázd fel. Serpenyőben vaj és kevés olívaolaj keverékén pirítsd meg az újhagymát, a gombát és a cukkinit pár perc alatt, majd add hozzá a kinyomkodott trombitagombát. Ízlés szerint sózd, borsozd. Mehet bele kevés borsikafű, kakukkfű, öntsd fel tejszínnel, és forrald össze. Hagyd kicsit hűlni, majd keverd hozzá a tojást.

Az őzgerincformát béleld ki baconnel, két szeletet hagyj a tetejére. A húst vedd ki a joghurtból, simítsd le róla a felesleget, sózd és borsozd meg, tedd rá a bacont úgy, hogy mindent befedjen. A mélyedést töltsd ki a tejszínes zöldségmasszával. Rakd rá a csirkemellszeleteket és a maradék bacont. Helyezd egy nagyobb tepsibe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 35-40 perc alatt. Hagyd kihűlni a húst, majd szeleteld fel. 

Ezt is szeretjük