7 szósz és mártás, amit mindenkinek ismernie kellene, aki szereti a húsokat

Képpel és recepttel

Isteni szószok.

Dia

	Barbecue-szósz	A kerti sütögetések megkerülhetetlen hozzávalója, a barbecue-szósz inkább egy gyűjtőnév mindenre, ami szószként grillezéskor felmerülhet, de azért ha ezt a szót kiejted, a többség gondol egyfajta ízvilágra. Hogy megjöjjön a kedved, itt van három barbecue-szósz-recept, amivel biztos mindenkinek elnyered a tetszését.

Barbecue-szósz

A kerti sütögetések megkerülhetetlen hozzávalója, a barbecue-szósz inkább egy gyűjtőnév mindenre, ami szószként grillezéskor felmerülhet, de azért ha ezt a szót kiejted, a többség gondol egyfajta ízvilágra. Hogy megjöjjön a kedved, itt van három barbecue-szósz-recept, amivel biztos mindenkinek elnyered a tetszését.

Dia

	Bolognai szósz	Elsőre talán bizarr ötletnek tűnhet egy húsos szószt a húsok mellé kínálni, pedig működik a dolog, vagy elkészítheted húsmentes változatban is a bolognai szószt. A leginkább csirke- és egyéb, könnyű szárnyashúsok mellé illő mártás tökéletes választás, hiszen majdnem mindenki szereti. A receptjét itt találod.

Bolognai szósz

Elsőre talán bizarr ötletnek tűnhet egy húsos szószt a húsok mellé kínálni, pedig működik a dolog, vagy elkészítheted húsmentes változatban is a bolognai szószt. A leginkább csirke- és egyéb, könnyű szárnyashúsok mellé illő mártás tökéletes választás, hiszen majdnem mindenki szereti. A receptjét itt találod.

Dia

	Szilva-chutney	Az indiai konyha egyik jellegzetes szósza a chutney, ami egy édes, gyümölcsös mártás. A gazdagon fűszerezett sertéshúshoz passzol legjobban, amint kész van, pakolj rá egy nagyobb adagot, és élvezd az ízorgiát. Karamellizált cukorral főzd össze az apróra vágott gyümölcsöt, adj hozzá hagymát, valamint annyi vizet, amennyit felvesz úgy, hogy nem lesz túl híg.

Szilva-chutney

Az indiai konyha egyik jellegzetes szósza a chutney, ami egy édes, gyümölcsös mártás. A gazdagon fűszerezett sertéshúshoz passzol legjobban, amint kész van, pakolj rá egy nagyobb adagot, és élvezd az ízorgiát. Karamellizált cukorral főzd össze az apróra vágott gyümölcsöt, adj hozzá hagymát, valamint annyi vizet, amennyit felvesz úgy, hogy nem lesz túl híg.

Dia


            	Mustár
            	A bolti mustár sehol sincs a házilag készített változathoz képest, és egy-egy grillezés alkalmával akár több ízben is kipróbálhatod. Az alapmártáshoz csupán mustármag és ecet kell, no meg minél több fűszer, esetleg némi méz, de ezek arányát kedvedre váltogathatod.

Mustár

A bolti mustár sehol sincs a házilag készített változathoz képest, és egy-egy grillezés alkalmával akár több ízben is kipróbálhatod. Az alapmártáshoz csupán mustármag és ecet kell, no meg minél több fűszer, esetleg némi méz, de ezek arányát kedvedre váltogathatod.

Dia

	Hagymalekvár	A masszívabb, tömény sültekhez való igazán a hagymalekvár, ami könnyed, édes ízével remekül harmonizál a marhasült vagy az oldalas zsírosságával. Az elronthatatlan receptet itt találod hozzá, kísérletezz vele bátran!

Hagymalekvár

A masszívabb, tömény sültekhez való igazán a hagymalekvár, ami könnyed, édes ízével remekül harmonizál a marhasült vagy az oldalas zsírosságával. Az elronthatatlan receptet itt találod hozzá, kísérletezz vele bátran!

Dia

	Padlizsánkrém	A padlizsán karikázva a grillezések egyik elengedhetetlen kelléke, ahogy a belőle készült krém is. Pirítóson is jól mutat, de csirke- vagy pulykasülttel együtt is remekül működik, próbáld ki bátran. Ha grillezéshez készíted, nyugodtan tehetsz bele több majonézt, mint egyébként, hiszen úgyis hamar elfogy majd. Itt egy jól bevált recept hozzá.

Padlizsánkrém

A padlizsán karikázva a grillezések egyik elengedhetetlen kelléke, ahogy a belőle készült krém is. Pirítóson is jól mutat, de csirke- vagy pulykasülttel együtt is remekül működik, próbáld ki bátran. Ha grillezéshez készíted, nyugodtan tehetsz bele több majonézt, mint egyébként, hiszen úgyis hamar elfogy majd. Itt egy jól bevált recept hozzá.

Dia

	Tormakrém	A tormakrém nemcsak húsvétkor finom, hanem egész évben használható, a grillezések során pedig igazán pikáns összetevőként vethető be. A legjobb, ha frissen reszelt tormát használsz, és keversz tejfölbe például, vagy elkészíted a házi tormakrémed. Az elsősorban füstölt, főtt húsok kísérője egy-egy szelet sült marhához is kiváló. A receptjét itt találod.

Tormakrém

A tormakrém nemcsak húsvétkor finom, hanem egész évben használható, a grillezések során pedig igazán pikáns összetevőként vethető be. A legjobb, ha frissen reszelt tormát használsz, és keversz tejfölbe például, vagy elkészíted a házi tormakrémed. Az elsősorban füstölt, főtt húsok kísérője egy-egy szelet sült marhához is kiváló. A receptjét itt találod.

Ezt is szeretjük
Fotó: