Isteni, szaftos raguk marhából

A marhahús igazi nagyvadaknak való, ugyanakkor puha és omlós. Nem kell megijedni tőle, egy könnyebb raguval bárki megpróbálkozhat.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A marhahús a legfinomabb húsalapanyag, omlósra süthető, kiváló pörköltnek és ragunak. A különböző alkoholos italok csak még jobban kihozzák remek zamatát.

Milyen ételhez milyen bor illik?

Nézegess képeket!

Elolvasom

Készíts hát egy adag marharagut, és tálald akár tésztával, akár nokedlivel, meglátod, perceken belül már csak hűlt helyét találod!

Vörösboros marharagu

Hozzávalók:

  • 75 dkg marhalábszár
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 4 dl vörösbor
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 sárgarépa
  • 2 paradicsom
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál olaj
  • bors

A szalonnát kockázd fel, és az olajon pirítsd meg. A hagymát és a paradicsomot vágd cikkekre, és a felaprított répákkal, a fokhagymával és az összekötözött petrezselyemmel együtt add a szalonnához.

Sózd, borsozd, és a felkockázott húst is keverd hozzá. Önts rá annyi vörösbort, hogy ellepje. Párold puhára, időnként rázogasd meg a fazekat. Amikor a hús megpuhult, vedd ki a petrezselymet, és a ragut kicsit főzd össze. Tésztával vagy nokedlivel tálald.

Zöldséges marharagu

Hozzávalók:

  • 80 dkg marhahús
  • 4 evőkanál olaj
  • 3 sárgarépa
  • 3 fehérrépa
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 karalábé
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 zeller
  • bors

A felaprított vöröshagymát az olajon dinszteld meg. Tedd hozzá a felkockázott húst, és kicsit pirítsd meg. Önts rá kevés vizet, és keverd hozzá az áttört fokhagymát, valamint ízlésed szerint sózd, borsozd. Fedő alatt párold majdnem puhára. A zöldségeket szintén vágd fel, és add a raguhoz. Nagyjából 10 percig párold együtt őket, és amikor már nem túl sűrű a leve, tálalhatod is.

Gombás marharagu

Hozzávalók:

  • 50 dkg marhahús
  • 20 dkg gomba
  • 5 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • fél csokor petrezselyemzöld
  • pici kömény
  • bors

A gombát tisztítsd meg, és főzd meg forró vízben. A vöröshagymát aprítsd fel, és az olajon párold üvegesre. Add hozzá a kockára vágott húsdarabokat, sózd, borsozd, szórj rá pici köményt, és pirítsd meg. Keverd hozzá a durvára vágott gombát, a sűrített paradicsomot, az áttört fokhagymát, valamint a petrezselymet. Öntsd fel a gombás vízzel annyira, hogy sűrű legyen. Párold puhára, és csipetkével vagy galuskával tálald.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Barna sörös marharagu

Hozzávalók:

  • 1 kg marhahús
  • 5 dl barna sör
  • 5 érett paradicsom
  • 5 dkg vaj
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 4 sárgarépa
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 fehérrépa
  • 1 karalábé
  • fél zeller
  • 1,5 dl sűrített paradicsom
  • 2 babérlevél
  • 1 zöldpaprika
  • bors

A vajat olvaszd fel egy tűzálló tálban, és a kockára vágott húst süsd meg benne, majd szedd ki, és tedd félre. A hagymákat vágd nagyobb kockákra, és a már használt vajban pirítsd meg. Add hozzá az áttört fokhagymát, a sűrített paradicsomot, és főzd össze. A répát és a paprikát karikára, a zellert és a karalábét kockára vágd fel. A paradicsomos masszába öntsd bele a húst, és add hozzá a zöldségeket. A feldarabolt paradicsomot és a babérlevelet is. Ízlésed szerint sózd, borsozd, és öntsd fel a sörrel. Fedd le alufóliával, és előmelegített sütőben legalább 2-3 órát süsd.

Ezt is szeretjük