Isteni olaszos pizzák Jamie Olivertől
Jamie a legegyszerűbb ételekből is kihozza a maximumot, így lesz a világszerte ismert pizzából gasztronómiai remek.

Ez is érdekelhet

Csodaszer helyett tudomány: így maradhat 60 felett is rugalmas az arcbőr (x)

Hosszabb életű és illatosabb ruhák az Ariel új mosókapszuláival (x)

Minden második negyven feletti nőt érint a betegség: mégis tabutémának számít (x)

Ingyen felfedezheted Budapest legendás helyeit: csak ez az egy dolog kell hozzá (x)

beauty and style

A félvállas top a nyár alapdarabja: nőies és sikkes darabok körképe »

Beyoncé új hajszíne hozza a Destiny’s Child-hangulatot: ritkán látni így az énekesnőt »

Gyorsan beszívódik, és remekül hidratál a testolaj: a testápolónál sokkal hatásosabb »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha van egy jó pizzatésztarecepted, a feltétet már szinte szórakozás elkészíteni. Gyakorlatilag bármit rátehetsz, amit épp a hűtőben találsz, de, ha tuti receptet akarsz, hallgass egy szakértőre, és készítsd el Jamie egyik kedvenc pizzáját!

Ropogós tészta, gazdag feltét, meglepő és harmonikus ízek. A pizzafutár számát pedig akár ki is dobhatod.

Pizzatészta

Hozzávalók:

  • 400 g magas sikértartalmú fehér kenyérliszt
  • 100 g finomra őrölt búzadara vagy erős fehér kenyérliszt
  • 1 csapott evőkanál finom tengeri só
  • 7 g tasakos, száraz élesztőpor
  • 1 evőkanál barna kristálycukor

Egy tiszta felületen halmozd fel a lisztet a sóval összekeverve, és csinálj a közepén egy 15-20 centis mélyedést. Add az élesztőt és a cukrot 3 dl langyos vízhez, keverd össze villával, és hagyd állni néhány percig, aztán öntsd a liszt közepén lévő mélyedésbe. Fogj egy villát, és körkörös mozdulattal lassan keverd a lisztet a kráter belső faláról a vízhez. Egyre sűrűbb, kásaszerű massza lesz - folytasd a keverést, amíg fokozatosan az egész lisztet fel nem dolgoztad. Amikor a tészta összeállt, és már túl kemény ahhoz, hogy a villával keverhesd, lisztezd be a kezed, és gyömöszöld labdává. Majd addig gyúrd, amíg rugalmas tésztát nem kapsz.
Lisztezd be a tészta tetejét, borítsd be átlátszó fóliával, és szobahőmérsékleten legalább 15 percig pihentesd. Ezután könnyen vékonyra nyújthatod. Oszd szét annyi gombócra, ahány pizzát akarsz készíteni. Melegítsd elő a sütőt forróra, majd pakold a feltéteket a pizzára. Süsd 7-10 percig, amíg aranyszínű és ropogós nem lesz.

Paradicsomszósz

Hozzávalók:

  • extra szűz olívaolaj
  • 1 gerezd megtisztított és apróra vágott fokhagyma
  • 1 csokor friss bazsalikom letépdesett levelei
  • 400 g jó minőségű konzerv lucullus paradicsom
  • tengeri só és frissen őrölt feketebors

Tegyél egy lábost a tűzre, önts bele kevés olajat, dobd bele a fokhagymát, és óvatosan pirítsd meg.

Amikor már világos aranyszínűre pirult, add hozzá a bazsalikom felét, a paradicsomot, valamint néhány csipet sót és borsot.

Alacsony lángon főzd 20 percig, közben nyomkodd szét benne a paradicsomot, hogy sima pürévé főjön.

Rukkolás feltét sertéshússal

Hozzávalók a sertéssülthöz:

  • 1 kg sertéslapocka
  • 2 evőkanál köménymag
  • tengeri só és frissen őrölt feketebors
  • olívaolaj

Hozzávalók a szószhoz:

  • 2 evőkanál paradicsomszósz
  • 85 g taleggio sajt
  • 1 kávéskanál friss kakukkfűlevél
  • egy kis maréknyi rukkola
  • 1 citrom leve

Melegítsd elő a sütőt 170 °C-ra, ez gázsütőnél 4-as fokozat. Vagdald be a lapockát. Törd porrá a köménymagot, és dörzsöld be vele a húst, sózd meg, és kend be olívaolajjal. Süsd előmelegített sütőben legalább 4 órán keresztül, amíg a hús puha és foszlós nem lesz. Amikor kihűlt, tépkedd darabokra kézzel vagy villával. Locsolj rá egy keveset a sütésnél keletkezett szaftból - majdnem olyan lesz a textúrája, mint a zsírban eltett francia kacsavagdaltnak - confit.
Kend a paradicsomszószt vékonyan a pizzaalapra, szórj szét rajta egy kisebb maréknyit a sült hús foszlányaiból, valamint a taleggióból. Hintsd meg a kakukkfűlevelekkel, permetezz rá olívaolajat, és süsd addig, amíg aranyszínű és ropogós nem lesz. Tálaláskor facsarj citromlevet a rukkolára, és szórd a pizza tetejére.

Csípős feltét cukkinivel

Hozzávalók:

  • 85 g mozzarella
  • 10 szelet csípős szalámi
  • 8 friss bazsalikomlevél
  • 6 vékony szelet feszes, friss, kemény cukkini
  • 4 evőkanál paradicsomszósz
  • olívaolaj
  • tengeri só és frissen őrölt feketebors

Kend föl egyenletesen a paradicsomszószt a pizzaalapra. Fektesd rá a cukkinit és a bazsalikomot, majd a szalámit - ezt tedd fel utoljára, hogy ropogósra süljön. Helyezz apró mozzarelladarabokat a kimaradt helyekre, permetezz rá olívaolajat, és sózd, borsozd meg. Addig süsd, amíg aranyszínű és ropogós nem lesz.

Cikkünk Jamie Oliver Olasz kaják című könyvéből közöl recepteket, mely a Park Kiadó gondozásában jelent meg.

OLVASD EL EZT IS!

ravioli1
  • tészta
  • gyors receptek

4 isteni olasz tészta

Ezt is szeretjük