Jamie Oliver 3 kedvenc pizzája
Süsd meg te is!
Ha szereted az olasz konyhát, akkor az alábbi recepteket imádod majd. A pucér szakács egyenesen Itáliából jelentkezik.

Ez is érdekelhet

London gyerekkel is felejthetetlen: így tegyük kényelmessé az utat! (x)

Legyél az idei nyár divatdiktátora! (x)

Kellemetlen, gyakori vizelési inger: mit tehetsz ellene? (x)

A nő kétszer (x) - Szeretni kell, és pont.

Kimeríti a testet a kánikula: 4 bevált tipp a gyors felfrissüléshez (x)

beauty and style

Frissítő arc- és testpermet házilag - Előzd meg a ráncosodást! »

3 nő, akitől sokat tanulhatsz a szépségápolásról - Kövesd be őket az Instán! »

Nőies szettek esős nyári napokra: jobb kedvre derítenek, ha rossz az idő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A pizza minden valószínűség szerint a világ egyik legismertebb ennivalója. Az igazi olasz pizza szépsége az egyszerűségben rejlik. Ha megvan hozzá a jó alap, vagyis a tökéletes tészta, akkor nagy gond már nem lehet.

Ismerd meg Jamie Oliver pizzareceptjét és kedvenc feltétjeit. Hívd meg a barátaidat, és süssetek együtt.

Pasta per pizza - Pizzatészta

Hozzávalók:

  • 400 g magas sikértartalmú fehér kenyérliszt
  • 100 g finomra őrölt búzadara vagy erős fehér kenyérliszt
  • 1 csapott evőkanál finom tengeri só
  • 7 g tasakos, száraz élesztőpor
  • 1 evőkanál barna kristálycukor

Egy tiszta felületen halmozd fel a lisztet a sóval összekeverve, és csinálj a közepén egy 15-20 centis mélyedést.

Tedd az élesztőt meg a cukrot 3 dl  langyos vízhez, keverd össze villával, és hagyd állni néhány percig, aztán öntsd a liszt közepén lévő mélyedésbe. Fogj egy villát, és körkörös mozgással lassan keverd a lisztet a kráter belső faláról a vízhez.

Egyre sűrűbb, kásaszerű massza lesz - folytasd a keverést, amíg fokozatosan az egész lisztet feldolgoztad. Amikor a tészta összeállt, és már túl kemény ahhoz, hogy a villával keverhesd, lisztezd be a kezed, és gyömöszöld labdává. Majd addig gyúrd, amíg rugalmas tésztát nem kapsz.

Lisztezd be a tészta tetejét, borítsd be átlátszó fóliával, és szobahőmérsékleten legalább 15 percig pihentesd. Ezután könnyen vékonyra nyújthatod. Oszd szét annyi gombócra, ahány pizzát akarsz készíteni. Melegítsd elő a sütőt forróra, majd pakold a feltéteket a pizzára. Süsd 7-10 percig, amíg aranyszínű és ropogós nem lesz.

Paradicsomszósz

Hozzávalók:

  • extra szűz olívaolaj
  • 1 gerezd megtisztított és apróra vágott fokhagyma
  • 1 csokor friss bazsalikom letépdesett levelei
  • 400 g-os jó minőségű konzerv lucullus paradicsom
  • tengeri só és frissen őrölt feketebors

Tegyél egy lábost a tűzre, önts bele kevés olajat, dobd bele a fokhagymát, és óvatosan pirítsd meg. Amikor már világos aranyszínűre pirult, add hozzá a bazsalikom felét, a paradicsomot, valamint néhány csipet sót és borsot. Alacsony lángon főzd 20 percig, közben nyomkodd szét benne a paradicsomot, hogy sima pürévé főjön.

Jamie kedvenc feltétjei

Krumpli, mozzarella, rozmaring, kakukkfű és paradicsom

  • 6 evőkanál paradicsomszósz
  • 4 kis főtt krumpli
  • egy kis maréknyi friss rozmaringlevél
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • extra szűz olívaolaj
  • citromlé
  • tengeri só és frissen őrölt feketebors
  • 100 g mozzarella

Kend a paradicsomszószt egyenletesen a pizzaalapra. Vágd fel a krumplit fél centis karikákra, és dobd egy tálba a rozmaringgal, a kakukkfűvel, egy löket olívaolajjal, kevéske citromlével és egy csipet sóval, borssal együtt. Szórd mindezt a pizzára, és tegyél a hézagokba mozzarelladarabokat. Süsd ropogósra és aranyszínűre.

Tojás, prosciutto, articsóka, olajbogyó, mozzarella, paradicsomszósz és bazsalikom

  • 6 evőkanál paradicsomszósz
  • 1 tojás
  • 100 g mozzarella
  • 2 bébiarticsóka
  • extra szűz olívaolaj
  • 3 szelet prosciutto
  • tengeri só és frissen őrölt feketebors
  • kis maréknyi kimagozott olajbogyó

Kend a paradicsomszószt egyenletesen a pizzaalapra, és szórd rá a negyedekre vágott articsókát. Fektesd közéjük a prosciuttoszeleteket, és pöttyözd ki olajbogyóval. Üsd rá a tojást, és a kimaradt helyekre rakj kis mozzarelladarabkákat. Permetezd meg olívaolajjal, ízesítsd sóval, borssal. Süsd ropogósra és aranyszínűre.

Fehér és piros szőlő, rozmaring, fenyőmag és ricotta

  • 1 maréknyi félbevágott, kimagozott fehér és piros szőlő
  • 2 evőkanál vaníliás cukor
  • 1 evőkanál fehérbor
  • 1 evőkanál fenyőmag
  • 1 púpozott evőkanál jól morzsolható ricottatúró
  • 1 kis maréknyi friss rozmaring letépkedett levelei
  • extra szűz olívaolaj

Egy tálban keverd össze a szőlőszemeket, a fenyőmagot, a rozmaringot, a cukrot, a bort, és hagyd állni néhány percig. Azután levével együtt terítsd szét a pizzaalapon. Morzsolj rá ricottát, és permetezd meg kevés extra szűz olívaolajjal. Süsd addig, amíg ropogós és aranyszínű nem lesz.

A cikk részleteket közöl Jamie Oliver - a Park Kiadó gondozásában megjelent - Olasz kaják című könyvéből.

Ezt is szeretjük