
Jamie Oliver 3 kedvenc pizzája
Ha szereted az olasz konyhát, akkor az alábbi recepteket imádod majd. A pucér szakács egyenesen Itáliából jelentkezik.

A pizza minden valószínűség szerint a világ egyik legismertebb ennivalója. Az igazi olasz pizza szépsége az egyszerűségben rejlik. Ha megvan hozzá a jó alap, vagyis a tökéletes tészta, akkor nagy gond már nem lehet.
Ismerd meg Jamie Oliver pizzareceptjét és kedvenc feltétjeit. Hívd meg a barátaidat, és süssetek együtt.
Pasta per pizza - Pizzatészta
Hozzávalók:
- 400 g magas sikértartalmú fehér kenyérliszt
- 100 g finomra őrölt búzadara vagy erős fehér kenyérliszt
- 1 csapott evőkanál finom tengeri só
- 7 g tasakos, száraz élesztőpor
- 1 evőkanál barna kristálycukor
Egy tiszta felületen halmozd fel a lisztet a sóval összekeverve, és csinálj a közepén egy 15-20 centis mélyedést.
Tedd az élesztőt meg a cukrot 3 dl langyos vízhez, keverd össze villával, és hagyd állni néhány percig, aztán öntsd a liszt közepén lévő mélyedésbe. Fogj egy villát, és körkörös mozgással lassan keverd a lisztet a kráter belső faláról a vízhez.
Egyre sűrűbb, kásaszerű massza lesz - folytasd a keverést, amíg fokozatosan az egész lisztet feldolgoztad. Amikor a tészta összeállt, és már túl kemény ahhoz, hogy a villával keverhesd, lisztezd be a kezed, és gyömöszöld labdává. Majd addig gyúrd, amíg rugalmas tésztát nem kapsz.
Lisztezd be a tészta tetejét, borítsd be átlátszó fóliával, és szobahőmérsékleten legalább 15 percig pihentesd. Ezután könnyen vékonyra nyújthatod. Oszd szét annyi gombócra, ahány pizzát akarsz készíteni. Melegítsd elő a sütőt forróra, majd pakold a feltéteket a pizzára. Süsd 7-10 percig, amíg aranyszínű és ropogós nem lesz.
Paradicsomszósz
Hozzávalók:
- extra szűz olívaolaj
- 1 gerezd megtisztított és apróra vágott fokhagyma
- 1 csokor friss bazsalikom letépdesett levelei
- 400 g-os jó minőségű konzerv lucullus paradicsom
- tengeri só és frissen őrölt feketebors
Tegyél egy lábost a tűzre, önts bele kevés olajat, dobd bele a fokhagymát, és óvatosan pirítsd meg. Amikor már világos aranyszínűre pirult, add hozzá a bazsalikom felét, a paradicsomot, valamint néhány csipet sót és borsot. Alacsony lángon főzd 20 percig, közben nyomkodd szét benne a paradicsomot, hogy sima pürévé főjön.
Jamie kedvenc feltétjei
Krumpli, mozzarella, rozmaring, kakukkfű és paradicsom
- 6 evőkanál paradicsomszósz
- 4 kis főtt krumpli
- egy kis maréknyi friss rozmaringlevél
- 1 kávéskanál kakukkfű
- extra szűz olívaolaj
- citromlé
- tengeri só és frissen őrölt feketebors
- 100 g mozzarella
Kend a paradicsomszószt egyenletesen a pizzaalapra. Vágd fel a krumplit fél centis karikákra, és dobd egy tálba a rozmaringgal, a kakukkfűvel, egy löket olívaolajjal, kevéske citromlével és egy csipet sóval, borssal együtt. Szórd mindezt a pizzára, és tegyél a hézagokba mozzarelladarabokat. Süsd ropogósra és aranyszínűre.
Tojás, prosciutto, articsóka, olajbogyó, mozzarella, paradicsomszósz és bazsalikom
- 6 evőkanál paradicsomszósz
- 1 tojás
- 100 g mozzarella
- 2 bébiarticsóka
- extra szűz olívaolaj
- 3 szelet prosciutto
- tengeri só és frissen őrölt feketebors
- kis maréknyi kimagozott olajbogyó
Kend a paradicsomszószt egyenletesen a pizzaalapra, és szórd rá a negyedekre vágott articsókát. Fektesd közéjük a prosciuttoszeleteket, és pöttyözd ki olajbogyóval. Üsd rá a tojást, és a kimaradt helyekre rakj kis mozzarelladarabkákat. Permetezd meg olívaolajjal, ízesítsd sóval, borssal. Süsd ropogósra és aranyszínűre.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Fehér és piros szőlő, rozmaring, fenyőmag és ricotta
- 1 maréknyi félbevágott, kimagozott fehér és piros szőlő
- 2 evőkanál vaníliás cukor
- 1 evőkanál fehérbor
- 1 evőkanál fenyőmag
- 1 púpozott evőkanál jól morzsolható ricottatúró
- 1 kis maréknyi friss rozmaring letépkedett levelei
- extra szűz olívaolaj
Egy tálban keverd össze a szőlőszemeket, a fenyőmagot, a rozmaringot, a cukrot, a bort, és hagyd állni néhány percig. Azután levével együtt terítsd szét a pizzaalapon. Morzsolj rá ricottát, és permetezd meg kevés extra szűz olívaolajjal. Süsd addig, amíg ropogós és aranyszínű nem lesz.
A cikk részleteket közöl Jamie Oliver - a Park Kiadó gondozásában megjelent - Olasz kaják című könyvéből.
OLVASD EL EZT IS!

- olasz
- pizza
Isteni olaszos pizzák Jamie Olivertől

- olasz
- pizza
Az olasz pizzatészta receptje

- olasz
- pizza