Illatos borleves habgaluskával
A borból készült leves igazi ünnepi különlegesség, jellegzetes fűszeres illata már messziről elárulja.
Egy jó bögre borleves remek kezdet lehet az ünnepi vacsorán, ugyanakkor záróakkordként is megállja a helyét, és jól átmelengeti a szervezetet, valamint alkoholtartalma miatt egy kicsit oldja is a hangulatot.
Ha szereted, akkor egy kis fahéjat - a legjobb egy rudat - is főzz bele, vagy tálaláskor szórd meg egy kicsit.
Borleves
Hozzávalók:
- 5 dl száraz fehérbor
- 1 dl víz
- 3 dl tejszín
- 10 dkg cukor
- 6-7 szem szegfűszeg
- 1 citrom
- 5 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanál porcukor
Elkészítés ideje:
30 perc.
Elkészítés menete:
Mint az az elkészítési időből is kitűnik, a borleves nem a világ leghosszabban készülő fogásainak egyike. A borból mérj ki egy decit, add hozzá a vizet, keverd hozzá a szegfűszeget, reszelj bele citromhéjat, körülbelül a negyedére lesz szükség, majd ezt az egészet forrald fel. A tojásokat válaszd ketté, majd a sárgájákat keverd simára a cukrokkal. Keverd hozzájuk a tejszínt is. A felforralt, fűszeres borhoz keverd hozzá a többi bort is, majd egy habverő segítségével folyamatos keveréssel adagold hozzá a tojásos-cukros mixtúrát, melegítsd, de ne forrald fel, majd vedd le a tűzről, és így a borlevessel kész is vagy.
A habgaluskához négy tojásfehérjére és a porcukorra lesz szükséged, na meg körülbelül egy liter vízre. A fehérjéket a porcukor társaságában verd kemény habbá. A vizet forrald fel egy alkalmas lábasban, majd egy öblös evőkanál segítségével szaggass galuskákat a habból, és tedd őket a forró vízbe. Egy-egy percig főzd mindkét oldalukon őket, majd szedd ki egy szűrőtálba, és a levessel együtt tálald.
Ünnepi italok a meghitt hangulathoz
A kinti hideget a legjobb egy bögre forró lélekmelengetővel a kézben nézegetni, készítsd el a kedvencedet!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- olaj
- tojás
Tökéletes, ropogós rántott hal
- dió
- citrom
Az eredeti aranygaluska receptje
- alma
- cukor