Illatos borleves habgaluskával
Desszertnek is kitűnő
A borból készült leves igazi ünnepi különlegesség, jellegzetes fűszeres illata már messziről elárulja.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Gigi Hadidról meseszép fotók készültek: talán sosem volt még ilyen nőies a modell »

Mi történt már megint Nicole Kidman arcával? Átlátszó ruhája sem vonja el róla a figyelmet »

Szorítja, nyomja a lábad a cipő? Okos trükkök, melyekkel kényelmessé teheted »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egy jó bögre borleves remek kezdet lehet az ünnepi vacsorán, ugyanakkor záróakkordként is megállja a helyét, és jól átmelengeti a szervezetet, valamint alkoholtartalma miatt egy kicsit oldja is a hangulatot.

Ha szereted, akkor egy kis fahéjat - a legjobb egy rudat - is főzz bele, vagy tálaláskor szórd meg egy kicsit.

Borleves

Hozzávalók:

  • 5 dl száraz fehérbor
  • 1 dl víz
  • 3 dl tejszín
  • 10 dkg cukor
  • 6-7 szem szegfűszeg
  • 1 citrom
  • 5 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál porcukor

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

Mint az az elkészítési időből is kitűnik, a borleves nem a világ leghosszabban készülő fogásainak egyike. A borból mérj ki egy decit, add hozzá a vizet, keverd hozzá a szegfűszeget, reszelj bele citromhéjat, körülbelül a negyedére lesz szükség, majd ezt az egészet forrald fel. A tojásokat válaszd ketté, majd a sárgájákat keverd simára a cukrokkal. Keverd hozzájuk a tejszínt is. A felforralt, fűszeres borhoz keverd hozzá a többi bort is, majd egy habverő segítségével folyamatos keveréssel adagold hozzá a tojásos-cukros mixtúrát, melegítsd, de ne forrald fel, majd vedd le a tűzről, és így a borlevessel kész is vagy.

A habgaluskához négy tojásfehérjére és a porcukorra lesz szükséged, na meg körülbelül egy liter vízre. A fehérjéket a porcukor társaságában verd kemény habbá. A vizet forrald fel egy alkalmas lábasban, majd egy öblös evőkanál segítségével szaggass galuskákat a habból, és tedd őket a forró vízbe. Egy-egy percig főzd mindkét oldalukon őket, majd szedd ki egy szűrőtálba, és a levessel együtt tálald.

Ünnepi italok a meghitt hangulathoz

A kinti hideget a legjobb egy bögre forró lélekmelengetővel a kézben nézegetni, készítsd el a kedvencedet!

Ezt is szeretjük