Illatos borleves karácsonyra
A nem hagyományos változat
A borleves nemcsak édes lehet, készítheted sósan is, de ettől nem lesz kevésbé illatos vagy finom.

Ez is érdekelhet

Családi üdülőparadicsom, ahol a kicsik és a nagyok is jól érzik magukat (x)

Hogyan hasznosul pontosan a kalcium? Ez a vitamin elengedhetetlen hozzá (x)

Sztárokkal teli luxushajó indul Szegeden: igazi álomvilágba csöppenhetsz (x)

Ez a mézes csoki újrafogalmazza a csokoládét: édesség helyett próbáld ki ezt! (x)

Megújul a városligeti Gyermeknap: új helyszínek és programok várnak (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

Hamarosan újra DM gyermeknap a Vasúttörténeti Parkban: Ezt a bulit nem érdemes kihagyni! (x)

beauty and style

Emily Ratajkowski még a 80-as évek divatját is szexivé tudja tenni: őrület, milyen ruhákat visel »

Ettől leolvad a zsír: 30 perces kardió torna, ami felpörget, feszesít és erősít »

A kosztümnél izgalmasabbat mutatunk: az örömanya nem csak egyszínű ruhában lehet visszafogottan elegáns »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A borleves általában édes, finom illata betölti a lakást. Azonban készítheted sósan is, ahogyan Németországban szokták.

Az ünnep fényét pedig még inkább emelheted egy kis kaviárral, ami luxus, de ilyenkor talán belefér.

Borleves

Hozzávalók:

  • 1 liter száraz vörösbor
  • 2 dl csirkealaplé
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • szegfűszeg
  • szerecsendió
  • tejszín
  • só, egész bors
  • 1 kis doboz kaviár

A bort kezdd el melegíteni, tedd bele a fűszereket. A vajból és a lisztből készíts rántást, de csak épphogy keverd össze, ne hagyd megbarnulni. Öntsd fel a csirkealaplével vagy kockából készített csirkelevessel, és keverd el, hogy ne legyen csomós.

Ha a bor már meleg, de még nem forrt fel, óvatosan add hozzá, folyamatos kevergetés mellett, hogy ne csomósodjon össze. Ne forrald fel, csak melegítsd még egy kis ideid, majd szűrd le. A tejszínt verd kemény habbá, formázz belőle kis halmokat a leves tetejére, és erre tedd a kaviárt.

Ezt is szeretjük