Illatos borleves karácsonyra
A borleves nemcsak édes lehet, készítheted sósan is, de ettől nem lesz kevésbé illatos vagy finom.
A borleves általában édes, finom illata betölti a lakást. Azonban készítheted sósan is, ahogyan Németországban szokták.
Az ünnep fényét pedig még inkább emelheted egy kis kaviárral, ami luxus, de ilyenkor talán belefér.
Borleves
Hozzávalók:
- 1 liter száraz vörösbor
- 2 dl csirkealaplé
- 2 evőkanál vaj
- 1 evőkanál liszt
- szegfűszeg
- szerecsendió
- tejszín
- só, egész bors
- 1 kis doboz kaviár
A bort kezdd el melegíteni, tedd bele a fűszereket. A vajból és a lisztből készíts rántást, de csak épphogy keverd össze, ne hagyd megbarnulni. Öntsd fel a csirkealaplével vagy kockából készített csirkelevessel, és keverd el, hogy ne legyen csomós.
Ha a bor már meleg, de még nem forrt fel, óvatosan add hozzá, folyamatos kevergetés mellett, hogy ne csomósodjon össze. Ne forrald fel, csak melegítsd még egy kis ideid, majd szűrd le. A tejszínt verd kemény habbá, formázz belőle kis halmokat a leves tetejére, és erre tedd a kaviárt.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- leves
- gyümölcsleves
Fűszeres körteleves
- gomba
- leves
Tejszínes gombakrémleves petrezselyemmel
- bor
- leves