Illatos borleves karácsonyra
A nem hagyományos változat
A borleves nemcsak édes lehet, készítheted sósan is, de ettől nem lesz kevésbé illatos vagy finom.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A borleves általában édes, finom illata betölti a lakást. Azonban készítheted sósan is, ahogyan Németországban szokták.

Az ünnep fényét pedig még inkább emelheted egy kis kaviárral, ami luxus, de ilyenkor talán belefér.

Borleves

Hozzávalók:

  • 1 liter száraz vörösbor
  • 2 dl csirkealaplé
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • szegfűszeg
  • szerecsendió
  • tejszín
  • só, egész bors
  • 1 kis doboz kaviár

A bort kezdd el melegíteni, tedd bele a fűszereket. A vajból és a lisztből készíts rántást, de csak épphogy keverd össze, ne hagyd megbarnulni. Öntsd fel a csirkealaplével vagy kockából készített csirkelevessel, és keverd el, hogy ne legyen csomós.

Ha a bor már meleg, de még nem forrt fel, óvatosan add hozzá, folyamatos kevergetés mellett, hogy ne csomósodjon össze. Ne forrald fel, csak melegítsd még egy kis ideid, majd szűrd le. A tejszínt verd kemény habbá, formázz belőle kis halmokat a leves tetejére, és erre tedd a kaviárt.

Ezt is szeretjük