Illatos borleves karácsonyra
A nem hagyományos változat
A borleves nemcsak édes lehet, készítheted sósan is, de ettől nem lesz kevésbé illatos vagy finom.

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

A legegyszerűbb szemsmink lusta napokra - 3 perc alatt kész »

Kiskutyákra cserélték a virágokat a világ legcukibb esküvői fotózásán »

A '80-as évek divatjából merít a magyar tervező: csodálta az anyukája ruháit »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A borleves általában édes, finom illata betölti a lakást. Azonban készítheted sósan is, ahogyan Németországban szokták.

Az ünnep fényét pedig még inkább emelheted egy kis kaviárral, ami luxus, de ilyenkor talán belefér.

Borleves

Hozzávalók:

  • 1 liter száraz vörösbor
  • 2 dl csirkealaplé
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • szegfűszeg
  • szerecsendió
  • tejszín
  • só, egész bors
  • 1 kis doboz kaviár

A bort kezdd el melegíteni, tedd bele a fűszereket. A vajból és a lisztből készíts rántást, de csak épphogy keverd össze, ne hagyd megbarnulni. Öntsd fel a csirkealaplével vagy kockából készített csirkelevessel, és keverd el, hogy ne legyen csomós.

Ha a bor már meleg, de még nem forrt fel, óvatosan add hozzá, folyamatos kevergetés mellett, hogy ne csomósodjon össze. Ne forrald fel, csak melegítsd még egy kis ideid, majd szűrd le. A tejszínt verd kemény habbá, formázz belőle kis halmokat a leves tetejére, és erre tedd a kaviárt.

Blog.hu ajánló