A kínai büfék legfinomabb fogásának receptje: az illatos-omlós csirkét pirított tésztával otthon is elkészítheted
A pirított tésztával tálalt illatos-omlós csirkemellet nem csak a büfékben eheted.
Talán meg fogsz lepődni, mennyire egyszerű otthon is elkészíteni az illatos, omlós csirkemellet pirított tésztával. A húst egyszerűen csak bele kell mártani a sűrű bundába, és a rántott húshoz hasonlóan olajban kisütni, a tésztát pedig tetszőleges zöldségekkel kell együtt lepirítani.
Illatos, omlós csirkemell pirított tésztával
Hozzávalók 4 személyre
A csirkemellhez:
- 60 dkg csirkemellfilé
- 5 evőkanál étkezési keményítő
- 4 tojásfehérje
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl olaj
- 1 teáskanál gyömbérpor
- 1 kávéskanál sütőpor
- só
- bors
- olaj a sütéshez
A pirított tésztához:
- 40 dkg spagetti
- 6 evőkanál szójaszósz
- 2 kaliforniai paprika
- 2 szál újhagyma
- só
- olaj
Elkészítés:
A csirkemellet csíkozd fel, és szórd meg sóval és borssal. Az olajat keverd el a zúzott fokhagymával, tedd bele a csirkemellcsíkokat, és pihentesd a hűtőben egy órát.
Közben készítsd el a tésztát. A spagettit sós vízben főzd ki, ha kész, szűrd le. Az újhagyma fehér szárát vágd karikákra, a zöld leveleit és a kaliforniai paprikát pedig vékony csíkokra. Egy nagyobb serpenyőben, olajon párold üvegesre a fehér részét a hagymának, majd dobd rá a paprikát és a zöld leveleket, és pirítsd át. Tedd rá a spagettit, kanalazd hozzá a szójaszószt, és pirítsd őket össze egy-két perc alatt. Amikor elkészült, húzd le a tűzről, és tartsd melegen.
A hús bundájához a tojásfehérjét villával verd fel. Add hozzá a gyömbérport, a keményítőt és a sütőport. Mártsd meg benne a csirkemelleket, és serpenyőben, bő olajban süsd mindkét oldalukat ropogósra. A kisült húsokat szedd rácsra, hogy a felesleges zsiradék lecsepegjen róluk.
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
Az aranybarna bundában készült rántott hús finom, puha. A hús kefires, fűszeres pácban pihen, ettől lesz omlós és ízletes.
ElolvasomKép: Muhammad Aquib / Getty Images
OLVASD EL EZT IS!
- narancs
- kínai étel