A kínai büfék legfinomabb fogásának receptje: az illatos-omlós csirkét pirított tésztával otthon is elkészítheted

A pirított tésztával tálalt illatos-omlós csirkemellet nem csak a büfékben eheted.

Illatos-omlós csirkemell pirított tésztával
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Talán meg fogsz lepődni, mennyire egyszerű otthon is elkészíteni az illatos, omlós csirkemellet pirított tésztával. A húst egyszerűen csak bele kell mártani a sűrű bundába, és a rántott húshoz hasonlóan olajban kisütni, a tésztát pedig tetszőleges zöldségekkel kell együtt lepirítani.

Illatos, omlós csirkemell pirított tésztával

Hozzávalók 4 személyre

A csirkemellhez:

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 5 evőkanál étkezési keményítő
  • 4 tojásfehérje
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olaj
  • 1 teáskanál gyömbérpor
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • bors
  • olaj a sütéshez

A pirított tésztához:

  • 40 dkg spagetti
  • 6 evőkanál szójaszósz
  • 2 kaliforniai paprika
  • 2 szál újhagyma
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet csíkozd fel, és szórd meg sóval és borssal. Az olajat keverd el a zúzott fokhagymával, tedd bele a csirkemellcsíkokat, és pihentesd a hűtőben egy órát.

Közben készítsd el a tésztát. A spagettit sós vízben főzd ki, ha kész, szűrd le. Az újhagyma fehér szárát vágd karikákra, a zöld leveleit és a kaliforniai paprikát pedig vékony csíkokra. Egy nagyobb serpenyőben, olajon párold üvegesre a fehér részét a hagymának, majd dobd rá a paprikát és a zöld leveleket, és pirítsd át. Tedd rá a spagettit, kanalazd hozzá a szójaszószt, és pirítsd őket össze egy-két perc alatt. Amikor elkészült, húzd le a tűzről, és tartsd melegen.

A hús bundájához a tojásfehérjét villával verd fel. Add hozzá a gyömbérport, a keményítőt és a sütőport. Mártsd meg benne a csirkemelleket, és serpenyőben, bő olajban süsd mindkét oldalukat ropogósra. A kisült húsokat szedd rácsra, hogy a felesleges zsiradék lecsepegjen róluk.

Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá

Az aranybarna bundában készült rántott hús finom, puha. A hús kefires, fűszeres pácban pihen, ettől lesz omlós és ízletes.

Elolvasom

Kép: Muhammad Aquib / Getty Images

Ezt is szeretjük