4 csodás sertéshús recept
A sertéshús talán méltatlanul szorult háttérbe, hiszen változatosan elkészíthető, szaftos és porhanyós, gyors ebédnek, nagy családi vacsorákhoz is tökéletes.
A sertésnek szinte mindegyik részét fogyasztjuk. Készítheted rántva, sütve, párolva, ahogy éppen tetszik.
Hirtelen sütésre a karaj és a pecsenye, egészben sütésre az oldalas, a tarja és a comb a legalkalmasabb. A megvásárolt hús nagyjából két napig tárolható hűtőben, de a fagyasztóban hónapokig is eláll.
A következő receptekből olyan trükkök derülnek ki, amikkel elkészítheted a tökéletes sertéshúst.
Rántott hús
Hozzávalók:
- fél kg csont nélküli sertéskaraj
- 2 tojás
- liszt
- zsemlemorzsa
- olaj
- só
Mosd meg a húst. Szeleteld fel, vagy kérd a hentesnél úgy, hogy rántott húsnak lesz, és ő felszeleteli neked. A vágásokat a rostokra merőlegesen végezd, különben a rostok kiszáradnak, és a hús rágóssá válhat. Klopfold ki a hús mindkét oldalát, és ízlés szerint sózd meg.
Ha nem akarsz sokat mosogatni, akkor újságpapírra szórd a lisztet, illetve egy másikra a zsemlemorzsát. Egy kistányérban verd fel a tojást. A húst forgasd meg a lisztben, a tojásban, végül a zsemlemorzsában. Az olajat hevítsd fel, tedd bele a húsokat, és süsd aranybarnára mindkét oldalukat.
Szűzérmék vörösboros mártással
Hozzávalók:
- 40 dkg szűzpecsenye
- 2 dl tejszín
- 1 mokkáskanál grill fűszerkeverék
- 1 evőkanál olaj
- 1 dl vörösbor
- bors
- só
Sertéssült kaliforniai módra
Hozzávalók:
- 1 kg sertéscomb egyben
- 1 dl méz
- 2 evőkanál mustár
- 1 mokkáskanál curry
- olaj
- só
A húst mosd meg, és hagyd lecsöpögni. Sózd meg, és - mint a sonkát - kötözd meg. A mézet, a mustárt és a curryport egy pici olajjal keverd össze. A hús minden oldalát alaposan kend be vele. A maradék olajos masszát tedd el. Vajazz ki egy jénai tálat, és tedd bele a húst. Előmelegített sütőben kezdd el sütni. Közben az olajat hígítsd fel vízzel, és időnként locsolgasd vele. A hús akkor jó, ha megnyomkodod, és kemény. Ha puha, akkor a belseje még nincs megsülve. Amikor megsült, vágd le róla a zsineget. Zöldséges burgonyával tálald.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Palóc pecsenye
Hozzávalók:
- 4 vastag szelet kicsontozott sertéskaraj
- 4 szelet füstölt sajt
- 4 szelet füstölt szalonna
- 10 dkg liszt
- 1 tojás
- 1 dl sör
- olaj
- só
A húst alaposan mosd meg, és hagyd lecsöpögni. Nagyon vékonyra klopfold ki. Tedd rá a sajt- és a szalonnaszeletet. Hajtsd össze, és hústűvel tűzd össze. Sózd meg ízlés szerint. A tojást a liszttel és a sörrel keverd ki úgy, hogy a kapott massza palacsintatészta állagú legyen. A húsokat mártsd bele a masszába, majd felforrósított olajba tedd bele, és süsd ki.
OLVASD EL EZT IS!
- csirkemell
- húsételek
4 omlós töltött hús
- húsételek
- sült
Hirtelen sült húsok receptjei
- csirke
- pulyka