Így készülnek a legfinomabb házi szörpök

Emlékszel még a nagyi szörpjeire, melyek teljesen felfrissítettek a nagy melegben? Próbáld ki őket magad is, és felejtsd el a bolti változatot!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Biztosan a szádban érzed a nagyi szörpjének ízét, amit kislánykorodban kóstoltál. Ő friss gyümölcsökből készítette, így biztosan mentes volt a  tartósítószertől. Nem beszélve arról, hogy a bolti változatokban szinte alig van gyümölcs.

Hidd el, elkészítése nem nagy ördöngösség, próbáld ki hát receptjeinket, és vendégeld meg a nagymamádat egy kis frissítővel.

A készítésnél figyelj, hogy az üvegek, melyekbe a kész szörpöt töltöd, sterilizálva legyenek - erre a legegyszerűbb módszer, ha forrásban lévő vízbe teszed őket 10 percre.

Áfonyaszörp

Hozzávalók:

  • 3 kg áfonya
  • 2 kg cukor
  • 1 dkg citromsav

Az áfonyát jkevés vízzel öntsd fel, majd kezdd el főzni. Amikor a gyümölcs jól szétfő, passzírozd át egy szitán vagy gézlapon.

Adj hozzá literenként 40 dkg cukrot, és főzd fel. Ekkor tedd bele a citromsavat, töltsd sterilizált üvegekbe, és hagyd kihűlni.

Hársfavirágszörp

Hozzávalók:

  • 10 l víz
  • 1 kg hársvirág
  • 1 kg cukor
  • 2 citrom
  • 1 dkg citromsav

A citromot karikázd fel. A vízbe tedd bele a hársfavirágot, a cukrot, a citromkarikákat és a citromsavat. Egy napig állítsd napsütéses helyre, majd szűrd le, és töltsd üvegekbe. Hűtőben tárold.

Bodzaszörp

Hozzávalók:

  • 4 kg bodza
  • 3 kg cukor
  • 1,5 citrom
  • 5 dkg barnacukor

A megtisztított bodzát nyersen mixeld össze. Add hozzá a cukrot, a barnacukrot és a kifacsart citromlevet, és addig főzd, amíg a cukor elolvad. Töltsd üvegekbe, a kupak alá tegyél celofánt, majd dunsztold be meleg pokrócba, és hagyd úgy egy-két napig. Utána vízzel felhígítva már fogyaszthatod is.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Gyömbéres citromszörp

Hozzávalók:

  • 1,5 kg cukor
  • 8 citrom
  • kis darab gyömbér
  • 5 dl víz

A vizet a cukorral keverd össze, és főzz belőle sűrű szirupot. Reszeld bele a citromok héját és az apróra vágott gyömbért, és hagyd még 5 percig főni, majd vedd le a tűzről. Facsard bele a citromok levét, és egy napig pihentesd. Másnap szűrd le, és töltsd üvegekbe.

Málnaszörp

Hozzávalók:

  • 3 kg málna
  • 1 kg cukor
  • 1 dkg citromsav

A málnát öntsd fel pici vízzel, és kezdd el főzni. Amikor már majdnem teljesen szétfőtt, botmixerrel törd össze, add hozzá a cukrot, és főzd fel. Vedd le a tűzről, keverd hozzá a citromsavat, majd töltsd üvegekbe, és hagyd kihűlni.

Ezt is szeretjük