Így készülnek a legfinomabb házi szörpök
Emlékszel még a nagyi szörpjeire, melyek teljesen felfrissítettek a nagy melegben? Próbáld ki őket magad is, és felejtsd el a bolti változatot!
Biztosan a szádban érzed a nagyi szörpjének ízét, amit kislánykorodban kóstoltál. Ő friss gyümölcsökből készítette, így biztosan mentes volt a tartósítószertől. Nem beszélve arról, hogy a bolti változatokban szinte alig van gyümölcs.
Hidd el, elkészítése nem nagy ördöngösség, próbáld ki hát receptjeinket, és vendégeld meg a nagymamádat egy kis frissítővel.
A készítésnél figyelj, hogy az üvegek, melyekbe a kész szörpöt töltöd, sterilizálva legyenek - erre a legegyszerűbb módszer, ha forrásban lévő vízbe teszed őket 10 percre.
Áfonyaszörp
Hozzávalók:
- 3 kg áfonya
- 2 kg cukor
- 1 dkg citromsav
Az áfonyát jkevés vízzel öntsd fel, majd kezdd el főzni. Amikor a gyümölcs jól szétfő, passzírozd át egy szitán vagy gézlapon.
Adj hozzá literenként 40 dkg cukrot, és főzd fel. Ekkor tedd bele a citromsavat, töltsd sterilizált üvegekbe, és hagyd kihűlni.
Hársfavirágszörp
Hozzávalók:
- 10 l víz
- 1 kg hársvirág
- 1 kg cukor
- 2 citrom
- 1 dkg citromsav
A citromot karikázd fel. A vízbe tedd bele a hársfavirágot, a cukrot, a citromkarikákat és a citromsavat. Egy napig állítsd napsütéses helyre, majd szűrd le, és töltsd üvegekbe. Hűtőben tárold.
Bodzaszörp
Hozzávalók:
- 4 kg bodza
- 3 kg cukor
- 1,5 citrom
- 5 dkg barnacukor
A megtisztított bodzát nyersen mixeld össze. Add hozzá a cukrot, a barnacukrot és a kifacsart citromlevet, és addig főzd, amíg a cukor elolvad. Töltsd üvegekbe, a kupak alá tegyél celofánt, majd dunsztold be meleg pokrócba, és hagyd úgy egy-két napig. Utána vízzel felhígítva már fogyaszthatod is.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Gyömbéres citromszörp
Hozzávalók:
- 1,5 kg cukor
- 8 citrom
- kis darab gyömbér
- 5 dl víz
A vizet a cukorral keverd össze, és főzz belőle sűrű szirupot. Reszeld bele a citromok héját és az apróra vágott gyömbért, és hagyd még 5 percig főni, majd vedd le a tűzről. Facsard bele a citromok levét, és egy napig pihentesd. Másnap szűrd le, és töltsd üvegekbe.
Málnaszörp
Hozzávalók:
- 3 kg málna
- 1 kg cukor
- 1 dkg citromsav
A málnát öntsd fel pici vízzel, és kezdd el főzni. Amikor már majdnem teljesen szétfőtt, botmixerrel törd össze, add hozzá a cukrot, és főzd fel. Vedd le a tűzről, keverd hozzá a citromsavat, majd töltsd üvegekbe, és hagyd kihűlni.
OLVASD EL EZT IS!
- alma
- eper
5 isteni negatív kalóriás turmix
- ital
- turmix
A legfinomabb zsírégető italok
- eper
- befőzés