Így készül a pirog
Ha új ízekre vágysz, ismerd meg az orosz konyhát, és készítsd el az oroszok egyik nemzeti ételét, a pirogot!
Az oroszok egyik legkedveltebb nemzeti étele a pirog, melynek eredeti változata marhahússal és gombával készül, ennek a receptjét olvashatod most. Azonban a pirog töltelékét tetszésed szerint variálhatod, sőt, akár édesen is elkészítheted.
Próbáld ki mennyei receptünket, ami, bár időigényes, mégis könnyedén elkészíthető, még akkor is ha nem vagy jártas a konyhaművészet rejtelmeiben.
Pirog
Hozzávalók a tésztához:
- 30 dkg liszt
- 8 dkg vaj
- 1,5 dl tejföl
- 1 tojás
- fél teáskanál sütőpor
- fél teáskanál só
Hozzávalók a töltelékhez:
- 30 dkg darált marhahús
- 10 dkg gomba
- 2 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál vaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- só
- bors
A lisztet, a sót és a sütőport keverd össze, majd morzsold bele a szobahőmérsékletű vajat. Add hozzá a tojást és a tejfölt is, és gyúrd össze a tésztát, egészen simára. Tedd a hűtőbe 45 percre, addig pedig készítsd el a tölteléket.
A fokhagymát és a vöröshagymát aprítsd fel, majd kevés vajon pirítsd üvegesre őket. Keverd hozzá a szintén apróra vágott gombát és párold néhány percig. A tojást válaszd ketté, a fehérjét keverd össze a darálthússal, majd az egész masszát keverd a gombához, és párold a hús fehéredéséig. Ízlésed szerint sózd, borsozd.
A tésztát nyújtsd egészen vékonyra és szaggass belőle közepes nagyságú köröket. Tegyél mindegyik közepébe tölteléket, hajtsd félbe, és a széleit egy villa segítségével nyomkodd le. A félretett tojássárgájával kend meg a pirogok tetejét, és előmelegített sütőben süsd készre őket.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- mazsola
- marhahús
Szaftos mazsolás marharagu
- csirke
- húsételek
Egyszerű rakott csirke
- csirke
- gyömbér