Túróscsusza-recept, ahogy vidéken készítik

Sok-sok szalonnával az igazi

Ugyan van, aki édesen szereti, de a túrós csusza sósan az igazi.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha egyszer ettél jól elkészített, igazi túrós csuszát, többé gondolni sem fogsz másik változatra!

Még finomabb lesz, ha a már összekevert csuszát meglocsolod tejföllel, hozzákevered a szalonnát, és így betolod a sütőbe 200 fokra, tíz percre.

Túrós csusza

Hozzávalók:

  • 50 dkg csuszatészta 
  • 50 dkg tehéntúró
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 1 nagy pohár tejföl - 375 ml -
  • olaj

Elkészítés ideje:

25 perc.

Elkészítés menete:

Nem ez lesz a legbonyolultabb étel, amit valaha készítettél, de azért érdemes odafigyelni. A szalonnát kockázd fel apró darabokra, majd vékony olajon pirítsd meg jó alaposan. A tésztát tedd fel főni bő, lobogó sós vízben. A túrót törd át egy szűrőn, keverd el a tejföl felével, majd add hozzájuk a szalonnás zsír felét is.

Ha kifőtt a tészta, szűrd le, majd a maradék zsírt keverd hozzá. A tejfölös túrót és a tésztát keverd össze, tálaláskor pedig szórd meg jól a pirított szalonnával, és add hozzá a maradék tejfölt. Így kész is van az utolérhetetlenül finom, zamatos túrós csusza. 

Villámgyors receptek

Ha csak alig negyed órád van a főzésre, akkor is összedobhatsz valami finomat!

7 isteni fogás, amit negyed óra alatt elkészíthetsz

Nézegess képeket!

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük