Túróscsusza-recept, ahogy vidéken készítik
Ugyan van, aki édesen szereti, de a túrós csusza sósan az igazi.
Ha egyszer ettél jól elkészített, igazi túrós csuszát, többé gondolni sem fogsz másik változatra!
Még finomabb lesz, ha a már összekevert csuszát meglocsolod tejföllel, hozzákevered a szalonnát, és így betolod a sütőbe 200 fokra, tíz percre.
Túrós csusza
Hozzávalók:
- 50 dkg csuszatészta
- 50 dkg tehéntúró
- 15 dkg füstölt szalonna
- 1 nagy pohár tejföl - 375 ml -
- só
- olaj
Elkészítés ideje:
25 perc.
Elkészítés menete:
Nem ez lesz a legbonyolultabb étel, amit valaha készítettél, de azért érdemes odafigyelni. A szalonnát kockázd fel apró darabokra, majd vékony olajon pirítsd meg jó alaposan. A tésztát tedd fel főni bő, lobogó sós vízben. A túrót törd át egy szűrőn, keverd el a tejföl felével, majd add hozzájuk a szalonnás zsír felét is.
Ha kifőtt a tészta, szűrd le, majd a maradék zsírt keverd hozzá. A tejfölös túrót és a tésztát keverd össze, tálaláskor pedig szórd meg jól a pirított szalonnával, és add hozzá a maradék tejfölt. Így kész is van az utolérhetetlenül finom, zamatos túrós csusza.
Villámgyors receptek
Ha csak alig negyed órád van a főzésre, akkor is összedobhatsz valami finomat!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- paprika
- palacsinta
Ne dobd ki a pörköltmaradékot! Így készíts hortobágyi húsos palacsintát!
- paradicsom
- káposzta
A klasszikus paradicsomos káposzta receptje
- paradicsom
- zöldség