Tejben főtt régimódi húsvéti sonka: ennyi ideig hagyd a lángon
Sokféle módon készíthetsz húsvéti sonkát: most próbáld ki tejben főzve!
A húsvéti sonka akkor lesz az igazi, ha a főzővizébe fűszereket is teszel. Még ízesebb lesz, ha kevés tejjel is felöntöd. A nyers sonka főzésének alapszabálya, hogy annyi óráig főzd, ahány kilós darabot vásároltál. Ha főtt sonkát veszel, amely a tájékoztatója szerint azonnal fogyasztható, legfeljebb kicsit melegítsd át, de ne főzd túl.
Húsvéti sonka tejben főzve
Hozzávalók
- 1.5 kg kötözött sonka
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál cukor
- 2 babérlevél
- 1 hagyma
- 1 dl tej
- 1 evőkanál szemes bors
Elkészítés:
A sonkát áztasd annyi vízbe, amennyi ellepi, és hagyd így néhány órát. Az áztatási idő végén öntsd le róla a vizet, és tedd egy fazékba. Öntsd fel tiszta vízzel, add hozzá az megpucolt, egészben hagyott hagymát és fokhagymagerezdeket, a babérlevelet, a cukrot, a borsot és a tejet. Alacsony lángon kezdd el főzni, hogy lassan forrjon fel. Onnantól, hogy felforrt, kilónként egy óra a főzési ideje. A kész sonkát engedd kihűlni, legjobb, ha csak másnap szeleteled.
Köretnek tökéletes lesz mellé a tormás krumplisaláta.
Kép: Rus32 / Getty Images
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept