Megmaradt a leveshús? Így készíts belőle villámgyorsan pástétomot

Ne dobd ki a levesből megmaradt húst! Készíts belőle ízletes pástétomot, amivel feldobhatod a szendvicseket vagy a vendégváró falatkákat.

Húspástétom leveshúsból
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A leveshús remek alapanyagul szolgál különböző finomságokhoz. Ebben a receptben egy villámgyorsan elkészíthető pástétomról olvashatsz, amivel ízletes szendvicseket vagy vendégváró falatkákat készíthetsz. A pástétomhoz bármilyen leveshús felhasználható, legyen az csirke, marha vagy sertés.

Húspástétom leveshúsból

Hozzávalók 4 személyre

  • 200 g megmaradt leveshús
  • 100 g vaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát és a fokhagymát vágd apróra, és a petrezselymet is aprítsd fel. Közben a vajat vedd ki a hűtőből, hogy megpuhuljon szobahőmérsékleten. A leveshúst villával törd össze, vagy daráld le aprítógépben.

 

Egy tálban keverd össze a leveshúst, a vajat, a vöröshagymát, a fokhagymát, a mustárt, a borsot és a sót. Alaposan dolgozd össze a masszát, amíg egyenletes nem lesz. Add hozzá a petrezselymet, és még egyszer keverd át. Gazdagíthatod más fűszerekkel is, például kakukkfűvel, rozmaringgal vagy szerecsendióval.

 

Tedd a pástétomot a hűtőbe legalább 30 percre, hogy megdermedjen. Ha  elkészült, pirítóssal, friss kenyérrel vagy zöldségekkel tálald.

Hogyan válaszd ki a marhahúst, amiből a legjobb leves lesz?

Lehet levest főzni mindenféléből, de a marhahúsleves akkor is mindent, de tényleg mindent visz. Csak egyáltalán nem mindegy, melyik részét vesszük meg a leveshez és milyen arányban párosítjuk a zöldségekkel meg a vízzel.

Elolvasom

Kép: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük