Ropogós tepsis karfiol kevés munkával: ezt edd ma krumpli helyett
A tepsis karfiol szaftos, húsmentes fogás, ami után senki nem marad éhes.
Egyszerű, kevés hozzávalóból álló, mégis mennyei egytálétel a tepsis sült karfiol, ami akár köretként, akár önálló fogásként is megállja a helyét. A vitamindús zöldséget tejfölös, tojásos szósz tartja egyben, és a rákockázott vajtól lesz igazán szaftos. Szórd meg kevés reszelt sajttal is, így süsd ropogósra! Azt is nézd meg, hogyan helyettesítheted a rizst karfiollal!
Húsmentes tepsis karfiol
Hozzávalók 4 személyre
- 1.5 kg karfiol (1 fej)
- 30 dkg tejföl
- 10 dkg vaj
- 5 dkg reszelt sajt
- 1 tojás
- 1 mokkáskanál fokhagymapor
- 1 mokkáskanál szerecsendió
- só
- bors
Elkészítés:
A karfiolt szedd rózsáira, mosd meg, és sós vízben főzd roppanósra negyedóra alatt. Ha kész, szűrd le. A tejfölt keverd el a tojással, a szerecsendióval, a fokhagymaporral, sóval és borssal. A sajtot reszeld le.
Egy tepsit kenj ki vajjal. Ossz el rajta egy réteg karfiolt, erre kenj tejfölt, és kockázz rá vajat. Erre újabb réteg karfiol, tejföl és vaj kerül. Így folytasd a rétegzést, amíg minden el nem fogy. A tetejét szórd meg reszelt sajttal, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe. Fél óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és pirítsd további 15 percig.
Az egészséges karfiol tésztaételeknek is tökéletes kísérője lehet.
Tejszínes, karfiolos tészta egyszerűen: pompás vacsora hús nélkül
Gyorsan és könnyedén összedobható az ízletes vacsora, mely hús nélkül is laktató. Hogy még finomabb legyen, tálalásnál kínálj mellé reszelt sajtot.
ElolvasomKép: Aeril01 / Getty Images
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció