Hamburgerpogácsa húsmentesen: ebből a zöldségből lesz a legfinomabb

Húsmentesen is nagyon finom lesz a hamburger: mutatjuk, miből készítsd a pogácsát hozzá.

Húsmentes hamburgerpogácsa
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Akár vega vagy, akár egy kis változatosságra vágysz, érdemes megkóstolnod a húsmentes hamburgerpogácsát. Ezek a kis lepények babból és édeskrumpliból, teljesen vegán módon készülnek, de ha ez egyébként nem szempont neked, a bucik belsejét pirítsd meg olvasztott vajon, mielőtt telepakolod őket a töltelékkel.

Húsmentes hamburgerpogácsa

Hozzávalók 4 darabhoz

  • 40 dkg fehérbabkonzerv
  • 7.5 dkg zsemlemorzsa
  • 1 kis édeskrumpli
  • 1 csokor koriander
  • 1 teáskanál frissen reszelt gyömbér (vagy 0,5 kávéskanál őrölt)
  • 1 kávéskanál fokhagymapor
  • 1 kávéskanál kurkuma
  • 1 kávéskanál
  • 0.5 kávéskanál Cayenne-bors
  • frissen őrölt bors
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

Az édeskrumplit hámozd meg, kockázd fel, és 20 perc alatt főzd puhára. Ha kész, szűrd le, és tedd aprítógépbe. Kanalazd mellé a lecsepegtetett babot, és pürésítsd őket össze. Az így kapott keveréket öntsd át egy tálba. Add hozzá az apróra vágott koriandert, a reszelt gyömbért és a többi fűszert, majd kanalanként adagolj bele annyi zsemlemorzsát, hogy jól formázható állaga legyen. Készíts belőle egy centi vastag, kerek lepényeket, és tedd őket a hűtőbe 20-30 percre, hogy összeálljanak. Ezután egy serpenyőben hevíts kevés olajat, és oldalanként 2-4 perc alatt süsd a hamburgerpogácsákat ropogósra.

 

Töltsd bucikba, amelyeknek a belsejét előtte vajon vagy grillen megpirítottad, és tálald ízlés szerinti zöldségekkel, szószokkal.

A tócsni is lehet egészséges: zöldborsót is keverj a reszelt krumplihoz.

Aranybarna zöldborsós tócsni: tejföllel kínálva az igazi

A hagyományos krumplis tócsni zöldborsóval és újhagymával dúsítva pirul. Ezt a receptet érdemes kipróbálni!

Elolvasom

Kép: vaaseenaa / Getty Images

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük