Hamburgerpogácsa húsmentesen: ebből a zöldségből lesz a legfinomabb
Húsmentesen is nagyon finom lesz a hamburger: mutatjuk, miből készítsd a pogácsát hozzá.
Akár vega vagy, akár egy kis változatosságra vágysz, érdemes megkóstolnod a húsmentes hamburgerpogácsát. Ezek a kis lepények babból és édeskrumpliból, teljesen vegán módon készülnek, de ha ez egyébként nem szempont neked, a bucik belsejét pirítsd meg olvasztott vajon, mielőtt telepakolod őket a töltelékkel.
Húsmentes hamburgerpogácsa
Hozzávalók 4 darabhoz
- 40 dkg fehérbabkonzerv
- 7.5 dkg zsemlemorzsa
- 1 kis édeskrumpli
- 1 csokor koriander
- 1 teáskanál frissen reszelt gyömbér (vagy 0,5 kávéskanál őrölt)
- 1 kávéskanál fokhagymapor
- 1 kávéskanál kurkuma
- 1 kávéskanál só
- 0.5 kávéskanál Cayenne-bors
- frissen őrölt bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
Az édeskrumplit hámozd meg, kockázd fel, és 20 perc alatt főzd puhára. Ha kész, szűrd le, és tedd aprítógépbe. Kanalazd mellé a lecsepegtetett babot, és pürésítsd őket össze. Az így kapott keveréket öntsd át egy tálba. Add hozzá az apróra vágott koriandert, a reszelt gyömbért és a többi fűszert, majd kanalanként adagolj bele annyi zsemlemorzsát, hogy jól formázható állaga legyen. Készíts belőle egy centi vastag, kerek lepényeket, és tedd őket a hűtőbe 20-30 percre, hogy összeálljanak. Ezután egy serpenyőben hevíts kevés olajat, és oldalanként 2-4 perc alatt süsd a hamburgerpogácsákat ropogósra.
Töltsd bucikba, amelyeknek a belsejét előtte vajon vagy grillen megpirítottad, és tálald ízlés szerinti zöldségekkel, szószokkal.
A tócsni is lehet egészséges: zöldborsót is keverj a reszelt krumplihoz.
Aranybarna zöldborsós tócsni: tejföllel kínálva az igazi
A hagyományos krumplis tócsni zöldborsóval és újhagymával dúsítva pirul. Ezt a receptet érdemes kipróbálni!
ElolvasomKép: vaaseenaa / Getty Images
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!