Sütőben sült édeskrumpli fokhagymásan: így marad tényleg ropogós

Az édeskrumplit a sima burgonyához hasonlóan kisütheted sütőben, így isteni köretet varázsolhatsz az asztalra.

sutoben sult edeskrumpli
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha sütőben sütöd ki az édeskrumplit, kevés olaj is elég lesz hozzá, hogy ropogósra piruljon. Az állaga akkor lesz tökéletes, ha a roppanós kéreg alatt lágyan bújik meg a belseje. Jól megy hozzá a fokhagyma, amit ehhez az ételhez por formájában érdemes használni.

Sütőben sült édeskrumpli

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 édeskrumpli
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 teáskanál fokhagymapor
  • frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

Az édeskrumplit hámozd meg, és vágd cikkekre. Helyezd el őket egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Nagy, lapos tepsit használj, hogy a darabok ne egymáson feküdjenek. Szórd meg fokhagymaporral, sóval, reszelj rá borsot, majd forgasd össze olívaolajjal. Told a tepsit 220 fokra előmelegített sütőbe 25-30 percre, amíg a krumplik ropogósra sülnek. Félidőben egyszer keverd meg őket.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük