Sütőben sült édeskrumpli fokhagymásan: így marad tényleg ropogós
Az édeskrumplit a sima burgonyához hasonlóan kisütheted sütőben, így isteni köretet varázsolhatsz az asztalra.
Ha sütőben sütöd ki az édeskrumplit, kevés olaj is elég lesz hozzá, hogy ropogósra piruljon. Az állaga akkor lesz tökéletes, ha a roppanós kéreg alatt lágyan bújik meg a belseje. Jól megy hozzá a fokhagyma, amit ehhez az ételhez por formájában érdemes használni.
Sütőben sült édeskrumpli
Hozzávalók 4 személyre
- 4 édeskrumpli
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 teáskanál fokhagymapor
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
Az édeskrumplit hámozd meg, és vágd cikkekre. Helyezd el őket egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Nagy, lapos tepsit használj, hogy a darabok ne egymáson feküdjenek. Szórd meg fokhagymaporral, sóval, reszelj rá borsot, majd forgasd össze olívaolajjal. Told a tepsit 220 fokra előmelegített sütőbe 25-30 percre, amíg a krumplik ropogósra sülnek. Félidőben egyszer keverd meg őket.
Egyben sült fasírtot is dúsíthatsz édesburgonyával.
Isteni, szaftos egybefasírt édeskrumplival gazdagítva: hidegen, másnap is isteni
Ha szereted az édeskrumplit, mindenképp próbáld ki ezt a receptet, a fasírt masszáját sokkal finomabbá, puhábbá, különlegesebbé teszi.
ElolvasomAnyámtól a modellekig - Mit tudtam meg a nőkről életem első 50 évében?
Kajdi Csaba influenszer, saját élményeiből és tapasztalataiból kiindulva osztja meg gondolatait a női szerepek alakulásáról, az anyai minták hatásáról és arról, hogy hogyan határoznak meg minket. A Femina Klub januári előadásán körbejárjuk, hogyan befolyásolják a női szépségideálok és elvárások a nők önképét és döntéseit. Milyen női minták segítik vagy éppen gátolják az önmegvalósítást?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. február 19. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció