Sütőben sült édeskrumpli fokhagymásan: így marad tényleg ropogós
Az édeskrumplit a sima burgonyához hasonlóan kisütheted sütőben, így isteni köretet varázsolhatsz az asztalra.


- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Ki ajánlhatja fel először a tegeződést? 10 kérdés, amire mindenkinek illik tudni a választ
- Lilu is megszólalt a Glamour-gála botrányos celeb résztvevőiről: meglepő, mit írt róluk
- Mi Argentína fővárosa? 8 kérdés a világ földrajzából, ami sokakat megizzaszt
- Villámgyors KRESZ-teszt: megelőzhetsz egy balra kanyarodó gépkocsit, ha ezt a táblát látod?
Ha sütőben sütöd ki az édeskrumplit, kevés olaj is elég lesz hozzá, hogy ropogósra piruljon. Az állaga akkor lesz tökéletes, ha a roppanós kéreg alatt lágyan bújik meg a belseje. Jól megy hozzá a fokhagyma, amit ehhez az ételhez por formájában érdemes használni.
Sütőben sült édeskrumpli
Hozzávalók 4 személyre
- 4 édeskrumpli
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 teáskanál fokhagymapor
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
Az édeskrumplit hámozd meg, és vágd cikkekre. Helyezd el őket egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Nagy, lapos tepsit használj, hogy a darabok ne egymáson feküdjenek. Szórd meg fokhagymaporral, sóval, reszelj rá borsot, majd forgasd össze olívaolajjal. Told a tepsit 220 fokra előmelegített sütőbe 25-30 percre, amíg a krumplik ropogósra sülnek. Félidőben egyszer keverd meg őket.
Egyben sült fasírtot is dúsíthatsz édesburgonyával.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept