A tökéletes házi burger receptje: ez a pogácsa szaftos, ízes és egyszerű
Buciba vagy zöldségekkel is tökéletes a könnyen elkészíthető házi húspogácsa.

hazi-hamburger
beauty and style
Top olvasott cikkek

A házi húspogácsába nem kerül ízfokozó, mégis fantasztikus lesz, és összedobni is egyszerű. Ha szaftosabb falatokra vágysz, akkor marhahúsból készítsd. Amennyiben a soványabb húsokat szereted, a csirke tökéletes választás. A sajt és a különféle zöldségek kihagyhatatlanok, ám annak csak az ízlésed és a fantáziád szabhat határt, hogy mi kerül a hús mellé a buciba vagy a tányérra.

Házi burger

Hozzávalók

  • 50 dkg darált marhahús
  • 0.5 db vöröshagyma
  • 1 evőkanál Worcester-szósz
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál ketchup
  • 1 teáskanál
  • 1 mokkáskanál bors
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A darált húst ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal, reszeld hozzá a vöröshagymát, adj hozzá Worcester-szószt, ketchupot és mustárt. Utóbbiak tartják össze a húst sütés közben. Ha nem akar összeállni, kevés zsemlemorzsát is szórhatsz hozzá. 

A keveréket oszd négy egyenlő részre, és formázz belőlük pogácsákat. Egy serpenyőben hevíts olajat, és süsd meg szép pirosra oldalanként körülbelül nyolc-nyolc perc alatt. A húst akár grillen is megsütheted, jót tesz neki a füstös íz. 
A hamburgerbucit is elkészítheted saját magad. Fantasztikusan omlós és kellemesen édeskés lesz.  

Ezt is szeretjük