30 perces húsgombócos paradicsomleves: kis chilitől lesz pikáns

Készítsd el a megszokott és szeretett paradicsomlevest húsgombócokkal!

Húsgombócos paradicsomleves
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez a tartalmas fogás valójában nem más, mint a megszokott paradicsomleves és a paradicsomos húsgombóc ötvözete, zöldfűszerekkel és chilivel feldobva. A gombócokat lassan főzd, éppen csak gyöngyöző lében. Ha szereted a pikáns ízeket, semmiképp ne hagyd ki belőle a chilit!

Húsgombócos paradicsomleves

Hozzávalók 4 személyre

A leveshez:

  • 5 dkg reszelt mozzarella
  • 5 dl alaplé
  • 2 doboz hámozottparadicsom-konzerv
  • 1.5 evőkanál olaj
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 csokor petrezselyem
  • 0.5 hagyma
  • 0.5 teáskanál chilipehely
  • bors

A húsgombócokhoz:

  • 40 dkg darált hús
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál rizs
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 0.5 hagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A húsgombócokhoz a rizst főzd puhára. A darált húst tedd egy tálba. Reszeld bele a hagymát és a fokhagymát, add hozzá a rizst, a tojást, a pirospaprikát, a sót és a borsot. Gyúrd alaposan össze, és tedd a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízei.

 

Amíg a húsos massza pihen, kezdd el összeállítani a levest. A hagymát kevés olajon futtasd meg, majd add hozzá a zúzott fokhagymát és a felkockázott paprikát, és párold együtt addig, amíg a paprika összeesik. Ekkor öntsd fel a paradicsomkonzervvel és az alaplével. Szórd meg sóval, borssal, bazsalikommal, chilivel, és forrald össze. Adj hozzá egy kiskanál cukrot is, hogy a savasságát enyhítse. Amikor felforrt, vedd a lángot kicsire. A húsos masszából formázz gombócokat, tedd a levesbe, és 45 perc alatt főzd őket meg. Ha a leves közben besűrűsödik, kis vízzel vagy alaplével hígítsd. A végén szórd meg aprított petrezselyemmel, és reszelj bele mozzarellát.

Az olaszos marharagu is paradicsomos szószban fő: ha van időd, mindenképpen próbáld ki.

Sűrű, olasz ragu vajpuha marhahússal: a sok zöldség a lelke

A sűrű, zöldséges paradicsomszósz is isteni, de a vajpuhára főtt, omlós marhahús az étel lelke!

Elolvasom

Kép: gbh0017 / Getty Images

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük