Szaftos húsgombócok krémes, mustáros szószban: kukoricaliszttel készítve gluténmentesek is
Ezeket a mennyei húsgombócokat édes és pikáns mézes, mustáros szósz koronázza meg.

- A legfontosabb vitaminok, melyek támogatják a bőr szépségét, egészségét: így használd őket a bőrápolásban »
- Csodás, stílusos nő Almodóvar múzsája, az 58 éves Rossy de Palma: a ruhái éppolyan karakteresek, mint ő maga »
- Marad a népszerű trend, jöhet minden, ami kockás: ilyen sokféleképpen variálható a divatos minta »

- Lovas Rozi ritkán látott férjével: János ilyen jóképű pasi
- Hogy hívják Dr. Bubó asszisztensnőjét a rajzfilmben? 8 kérdés kedvenc meséinkről
- VV Piros a kiesése után az RTL egyik sztárjával bújt össze: az ágyból posztoltak
- Ez a hét nő viselhet fehéret a pápa előtt - Másoknak tilos ilyenben találkozni vele
- Melyik magyar város vasútállomása van a képen? 8 kérdés, ami sokakat zavarba hoz
Különösen finomak lesznek a legegyszerűbb húsgombócok is akkor, ha mustáros szafttal tálalod őket. Az öntetbe kerül méz és citromlé is, így élvezheted a különböző karakterű ízek mesés harmóniáját.
Húsgombócok mustáros szaftban
Hozzávalók 4 személyre
A húsgombócokhoz
- 50 dkg darált hús
- 2 gerezed fokhagyma
- 1 evőkanál kukoricaliszt
- 1 hagyma
- 1 tojás
- 1 teáskanál füstölt paprika
- só
- bors
- olaj a sütéshez
A szafthoz
- 3 dl tejszín
- 2 dl víz vagy alaplé
- 2 evőkanál dijoni mustár
- 1 evőkanál méz
- 0.5 citrom
- olívaolaj
Elkészítés:
A húsgombóchoz a darált húst keverd el a reszelt hagymával és fokhagymával, add hozzá a tojást, a füstölt paprikát, a sót, a borsot és annyi kukoricalisztet, hogy jól gyúrható masszát kapj. Egy serpenyőben hevíts annyi olajat, amennyi félig ellepi a golyókat, és oldalanként néhány perc alatt süsd őket aranyszínűre. Ha készen vannak, szűrőlapáttal szedd ki, és tedd félre őket.
A mártáshoz egy serpenyőbe önts kevés olívaolajat, pakold bele a kisült húsgombócokat, öntsd fel alaplével vagy vízzel, és forrald fel. Ekkor add hozzá a tejszínt, a mustárt, a mézet, a citrom reszelt héját és kifacsart levét, és gyöngyöztesd nagyjából tíz percig, amíg besűrűsödik. Tálald rizzsel, krumplival vagy zöldségekkel.
A dijoni mustár sokféle ételhez passzol jól: a gombakrémlevesnek is remek ízt kölcsönöz.
Még több recept