Szaftos húsgombócok krémes, mustáros szószban: kukoricaliszttel készítve gluténmentesek is
Ezeket a mennyei húsgombócokat édes és pikáns mézes, mustáros szósz koronázza meg.

mustaros husgombocok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Különösen finomak lesznek a legegyszerűbb húsgombócok is akkor, ha mustáros szafttal tálalod őket. Az öntetbe kerül méz és citromlé is, így élvezheted a különböző karakterű ízek mesés harmóniáját.

Húsgombócok mustáros szaftban

Hozzávalók 4 személyre

A húsgombócokhoz

  • 50 dkg darált hús
  • 2 gerezed fokhagyma
  • 1 evőkanál kukoricaliszt
  • 1 hagyma
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • bors
  • olaj a sütéshez

A szafthoz

  • 3 dl tejszín
  • 2 dl víz vagy alaplé
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • 1 evőkanál méz
  • 0.5 citrom
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A húsgombóchoz a darált húst keverd el a reszelt hagymával és fokhagymával, add hozzá a tojást, a füstölt paprikát, a sót, a borsot és annyi kukoricalisztet, hogy jól gyúrható masszát kapj. Egy serpenyőben hevíts annyi olajat, amennyi félig ellepi a golyókat, és oldalanként néhány perc alatt süsd őket aranyszínűre. Ha készen vannak, szűrőlapáttal szedd ki, és tedd félre őket.

A mártáshoz egy serpenyőbe önts kevés olívaolajat, pakold bele a kisült húsgombócokat, öntsd fel alaplével vagy vízzel, és forrald fel. Ekkor add hozzá a tejszínt, a mustárt, a mézet, a citrom reszelt héját és kifacsart levét, és gyöngyöztesd nagyjából tíz percig, amíg besűrűsödik. Tálald rizzsel, krumplival vagy zöldségekkel.

A dijoni mustár sokféle ételhez passzol jól: a gombakrémlevesnek is remek ízt kölcsönöz.

Ezt is szeretjük