A legnépszerűbb húsételek sertésből: sütve, főzve, szaftosan

Sertésből könnyen készíthetsz olyan fogást, mely után mindenki elégedetten és jóllakottan áll fel az asztaltól. Csak nézd végig válogatásunkat!

Ételek sertésből
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mindegy, hogy a szárazabb vagy a zsírosabb ételeket kedveled, biztosan találsz olyan sertéshúsos receptet, melyet szívesen elkészítesz. Jól bírja a fűszerezést, így bátran használd a különféle ízesítőket.

A sertést változatosan tálalhatod, hisz kerülhet levesbe, lehet belőle hirtelensült, szaftos pörkölt, rántott hús is, párolhatod, de egyben sütve ugyancsak fenséges fogást tehetsz az asztalra. Hirtelen sütésre a karaj és a tarja a legalkalmasabb, egészben készítheted a combot, az oldalast, sőt, akár a karajt is. Ha nem diétázol, a csülköt is érdemes bevetni. Válogass a legnépszerűbb receptek közül!

Sertéshúsból is készíthetsz gyors fogást, csak süsd meg serpenyőben! Házi, fokhagymás pácban érlelve igazán lenyűgöző lesz a végeredmény. A hirtelensült sertésszelet ízletes és szaftos.
A sajttal, spenóttal töltött, kellemesen fűszeres sertéskaraj egészben sütve is omlós. Az egyszerűen, kevés munkával elkészíthető fogás hidegen, melegen egyaránt kitűnő, és még egy nagyobb vendégsereg is jóllakik vele.
A sertéscombot is megsütheted egyben. Lehet bőrös vagy bőr nélküli, mindenképpen fejedelmi lesz a végeredmény. Csak pácold be, tedd a sütőbe, és elég lesz néha ránézni, amíg kívülről jó ropogósra sül.
Ezért az amerikai omlós, szálakra szedett sertéssültért te is odaleszel! A lapockából készülő pulled pork hét-nyolc órán keresztül sül kis lángon. Halmozd buciba, és kínálj hozzá salátát!
Ha a szaftosabb ételeket részesíted előnyben, a gombás-tejszínes sertésszelet jó választás. Bő egy óra alatt összedobod, így hétvégére és hétköznapra is számításba jöhet.
A sok hagymával készülő sertéspörkölt még izgalmasabb, ha sütőben készíted. Az ízek teltebbek lesznek, a szaftja pedig sűrűbb. Még másnap is örömmel fogod tunkolni.
A jól sikerült sertéscsülöktől megnyalod mind a tíz ujjadat. Akkor az igazi, ha a csontról szinte leesik a hús. Süsd krumpliágyon, és locsold meg sok tejföllel. Nem fogyókúrás fogás, de néha engedj a kísértésnek!
A sertéscombból ízletes, tárkonyos levest is készíthetsz. Rakj bele minél többféle zöldséget. Gyomorbántalmak ellen igazi orvosság. Citromlével, mustárral ízesítve még zamatosabb lesz, és már egy tányértól jóllaksz.

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük