16 fortély a tökéletes húshoz
Dia
Dia
Éles kések
Minden konyha alapfeleszereléséhez tartozik néhány jó kés, érdemes rájuk költeni. Legyenek mindig élesek. Az izomrostokat mindig merőlegesen kell elvágni.
Kapcsolódó cikk:
Így süsd meg a tökéletes steaket! »
Dia
Serpenyő
Lehet teflon, amiben könnyű sütni, vagy önött vas, ami kis konyhai gyakorlatot igényel. Fontos, hogy jó legyen a hőelosztása. Ha hirtelensültet készítesz, akkor egész tüzesre kell hevíteni.Dia
Egy jó tepsi
A tepsi ne legyen túl alacsony, mert a szaft kifolyhat, ahogyan túl magas se, mert úgy nem sül meg rendesen mindenhol a hús. A sültekhez használj sütőrácsot, a szaftot pedig add mártásként az asztalra.Dia
Papírtörlő
Panírozott, bundázott húsoknál nagyon fontos, hogy legyen előkészítve egy tál papírtörlővel, amibe a húst kiszeded, hogy az olajat beszívhassa, ellenkező esetben tocsogni fog a zsírban.Kapcsolódó cikk:
Így készül a tökéletes Cordon bleu »
Dia
Jó minőségű hús
Ha húsételt készítesz, ne spórolj a fő összetevőn. Sajnos némelyik hentes és bolt különböző trükköket alkalmaz, hogy frissnek mutassák a már több napos húst, ezért csak megbízható húsosnál vásárolj.
Dia
Hagyma és fokhagyma
Legyen szó raguról, pörköltről vagy levesről, a recept biztosan úgy kezdődik, hogy néhány hagymát vágj kockára, majd párold üvegesre, és általában nem árt egy fokhagymát sem belepasszírozni a készülő ételbe.
A sült húsok mellé szeleteket is tehetsz, a fokhagymagerezdeket pedig egyben is hagyhatod, hogy krémesre süljenek.
Dia
Fűszerek
A bors szinte minden húsételhez szükséges, ahogyan a paprikát is gyakran használjuk. Ne félj új ízeket kipróbálni, zöld fűszereket használni.Kapcsolódó cikk:
4 mennyei, serpenyőben sült hús »
Dia
Só
A só puhítja a húst, kiemeli az ízeket, pácoláshoz elengedhetetlen. Néhány húsfajtát azonban, például a májat, nem szabad sózni sütés előtt, mert megkeményedik.Dia
Olajok
Sütéshez legjobb az egyszerű napraforgó olaj, de pácoláshoz használhatsz olívaolajat is, vagy különlegességeket. A pácolással nemcsak ízt adsz a húsnak, de hamarabb is megsül, és a hús is puhább lesz.Kapcsolódó cikk:
5 szaftos hús 15 perc alatt »
Dia
Vörösbor
A pörkölteket pikánnsá és ellenállhatatlanná teszi, de a páchoz is keverhetsz egy keveset, ha új ízekre vágysz.Kapcsolódó cikk:
4 szaftos, vörösboros pörkölt »
Dia
Panír
A rántott hús elkészítése nem nehéz, kell hozzá pár szelet hús, tojás, só, liszt és zsemlemorzsa, no meg olaj. A húst először forgasd lisztbe, majd felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába, és forró olajban süsd ki.Kapcsolódó cikk:
Így készítsd el a tökéletes rántott húst! »
Dia
Szép piros bőr
A malacsült akkor finom, ha a bőre piros, mégis elolvad az ember szájában. Van, aki mézzel, van aki sörbe mártott szalonnakockával, citromlével, vagy saját szaftjával locsolgatja a sültet, miközben készül.Dia
Töltött hús
Legyen szó egy egész töltött dagadóról vagy pulykafilébe csavart aszalt szilváról, fontos, hogy a feltekert, megtöltött húst jól rögzítsd, hogy a sütés során ne másszon ki belőle a belevaló.Kapcsolódó cikk:
4 ízletes, gazdagon töltött hús »
Dia
Nyársak
A kis kockákra vágott húsokat kombinálhatod zöldséggel, fűszerekkel, gombával, aszalt gyümölcsökkel. Télen is nyugodat elkészítheted, ekkor csavard alufóliába, de mielőtt elkészülne, csomagold ki, hogy megpiruljon.Dia