5 hipergyors tészta hétköznap vacsira
A tésztát mindenki szereti, ráadásul gyorsan elkészíthető. Próbáld ki az alábbi recepteket - biztosan sikert aratsz velük, még a melegben is.

Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Idén cseréld a télikabátot fürdőrucira – Ezért érdemes Thaiföldre utaznod! (x)

beauty and style

3 természetes hajvilágosító módszer, ha télen is napszítta tincseket szeretnél »

Elrontottad a szemsminkedet? Ettől az 1 perces trükktől profi munkának fog tűnni »

A téli szezon legdivatosabb hajszínei és frizurái: a természetes nőiesség a fodrászok új mottója »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nyári estéken nem sok embernek van kedve a konyhában aszalódni. De a család vagy te magad éhes lehetsz a meleg ellenére is, éppen ezért jól jöhetnek a finom tésztareceptek, melyek laktatóak, de nem túl nehezek.

Ha nem vagy gyakorlott, akkor is nyugodtan belevághatsz az elkészítésükbe, mert nagyon egyszerűek. Egy pohár könnyű borral tökéletes vacsorát alkotnak.

Sonkás spagetti pirospaprikával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 piros színű paprika
  • 50 dkg spagetti
  • 13 dkg sonka
  • 23 dkg mozzarella sajt
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál földimogyoró-olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • negyed kávéskanál szárított chili
  • 2 evőkanál petrezselyemzöld
  • őrölt bors
  • reszelt parmezán sajt

A pirospaprikákat merítsd bőséges, forró vízbe. Amikor a víz ismét bugyogni kezd, főzd 2 percig. Kanállal emeld ki a paprikákat. Miután kissé lehűltek, eltávolíthatod a héjukat és a magjukat, a húsukat pedig vágd hosszú, keskeny csíkokra, majd helyezd egy nagy tálba.

Tegyél egy kevés sót a forró vízbe, rakd bele a spagettit, és főzd meg. Közben add a tálra helyezett paprikacsíkokhoz a szeletelt sonkát, a kockára vágott mozzarellát, a földimogyoró- és olívaolajat, az apróra vágott fokhagymát, az összetört chilit és a zöldpetrezselymet. Jól rázd össze. Csurgasd le a tésztát, add a tál tartalmához, és alaposan rázd össze. Borssal ízesítsd. Parmezán sajttal megszórva azonnal tálald.

Csirkemellcsíkok sonkával és paradicsomszósszal

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 csirkemellfilé
  • 13 dkg liszt
  • 6 dkg vaj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 5 dkg sonka
  • 40 dkg konzervparadicsom levében
  • 40 dkg spagetti

Vágd fel a csirkehúst 3 cm-es darabokra, és bundázd be liszttel. Egy nagy palacsintasütőben olvaszd meg a vajat, add hozzá a csirkehúst, és állandó kavargatás mellett főzd öt percig. Öntsd bele a bort, a darabolt paradicsomot és a levét, majd rakd bele a csíkokra vágott sonkát. Forrald fel a keveréket, csökkentsd a hőfokot, és 15 percig párold. Azonnal tálald, spagettivel körítve.

Tésztasaláta bazsalikommal

Hozzávalók:

  • 20 dkg penne
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 sárga húsú paprika
  • 10 g bazsalikom
  • 12 szem olajbogyó
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2-4 evőkanál fehér balzsamecet
  • 4-6 evőkanál olívaolaj

A tésztát forró, sós vízben főzd 12 percig. A hagymát karikázd fel, a paprikát vágd darabokra. Az előkészített hozzávalókat keverd el a zsomborral és az olajbogyóval.
Az ecetet sóval, borssal és a finomra vágott fokhagymával ízesítsd. Keverd hozzá az olajat. A salátát locsold meg az öntettel, és rövid ideig hagyd állni. Rakd tálra, és szórd meg frissen őrölt borssal.

Paradicsomos-cukkinis spagetti

Hozzávalók:

  • 4 paradicsom
  • 2 cukkini
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • 2 dl zöldségleves
  • 2 dl tejszín
  • 20 dkg spagetti
  • 1 dl fehérbor
  • 1 marék bazsalikom

A paradicsomot dobd forró vízbe, hideg vízzel öblítsd le, a héját húzd le, és szeleteld fel. A megtisztított cukkinit hosszában vágd félbe, és szeleteld fel. A hagymát és a fokhagymát vágd apró kockákra.
A felforrósított olívaolajban párold meg a hagymákat, és tedd bele előbb a cukkinit, majd a paradicsomot. Sóval, borssal fűszerezd, és 10 percig főzd. A zöldségeket ezután szűrőkanállal vedd ki, és tartsd melegen. A zöldséglevest öntsd a zsiradékhoz, forrósítsd fel, és add hozzá a tejszínt.

Közben a spagettit főzd meg. A mártást fehérborral ízesítsd. A spagettit a mártással és a zöldségekkel tálald, majd bazsalikomlevéllel díszítsd.

Spagetti feta sajttal és paradicsommal

Hozzávalók:

  • 500 g koktélparadicsom
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 400 g spagetti
  • 250 g görög feta sajt
  • nagy marék durvára vágott, friss petrezselyemzöld
  • maréknyi olajbogyó

Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra - a légkeveréses sütőt 180 °C-ra. Tedd a paradicsomot lapos, tűzálló tálba, locsold meg az olívaolajjal, és sózd, borsozd meg. Pirítsd a sütőben 15 percig, amíg enyhén megpörkölődik.
Főzd éppen csak puhára a spagettit forrásban lévő, bő, sós vízben 10-12 perc alatt. Közben vágd a feta sajtot kockákra. Szűrd le a tésztát, majd tedd vissza a lábasba. Add hozzá a pirított paradicsomot a kisült levével együtt, majd a feta sajtot, az olajbogyót és a petrezselymet is. Forgasd alaposan össze.

Ezt is szeretjük