Hideg majonézes tésztasaláta csirkemellel: akár előző este is elkészítheted

A hideg majonézes tésztasaláta elkészítése gyerekjáték, egy szelet csirkemellel tálalva pedig teljes értékű ebéd lesz.

Hideg majonézes tésztasaláta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nyáron különösen jólesnek az olyan hideg fogások, mint ez a krémes, majonézes tésztasaláta. Egy szelet csirkemellel tálalva könnyű ebéd, amit hűtőtáskában akár a strandra is magaddal vihetsz, és máris nem kell sorban állni a drága lángosért. Színes tésztából készítve olyan vidám, hogy azonnal jókedve lesz annak, aki ránéz.

Hideg majonézes tésztasaláta

Hozzávalók 4 személyre

A csirkemellhez:

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • frissen őrölt bors

A tésztasalátához:

  • 40 dkg színes orsótészta
  • 20 dkg paradicsom
  • 3 szál újhagyma
  • 2 nagy evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál majonéz
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 kávéskanál mustár
  • fehér bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet vágd szeletekre, és enyhén klopfold ki. Szórd meg őket sóval és borssal, locsold meg olívaolajjal, és tedd be a hűtőbe addig, amíg előkészíted a többi hozzávalót. A tésztát forró, sós vízben főzd ki. Ha kész, szűrd le. A paradicsomot és az újhagymát szeleteld fel.

 

Egy nagyobb tálban keverd el a majonézt a tejföllel, a citromlével, a mustárral, a sóval és a borssal. Forgasd hozzá a kihűlt tésztát, a paradicsomot és a hagymát. Lefedve tedd a hűtőbe legalább egy órára, de akár egy egész éjszakát is pihenhet ott. A csirkemellet forró, száraz serpenyőben oldalanként két-három perc alatt süsd ki. Tálalhatod frissen is a saláta mellé, de hidegen is nagyon finom lesz.

A különböző salátákhoz más-más öntet való: nézd meg, mi megy a legjobban az amerikai káposztasalátához!

A legjobb coleslaw-öntet: el sem hiszed, mennyire krémes

Ha mesésen krémes, ízes és felesleges adalékanyagoktól mentes öntetet szeretnél, akkor készítsd magad: pofonegyszerű, és rögtön mehet a káposztára!

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük