Hideg majonézes tésztasaláta csirkemellel: akár előző este is elkészítheted
A hideg majonézes tésztasaláta elkészítése gyerekjáték, egy szelet csirkemellel tálalva pedig teljes értékű ebéd lesz.
Nyáron különösen jólesnek az olyan hideg fogások, mint ez a krémes, majonézes tésztasaláta. Egy szelet csirkemellel tálalva könnyű ebéd, amit hűtőtáskában akár a strandra is magaddal vihetsz, és máris nem kell sorban állni a drága lángosért. Színes tésztából készítve olyan vidám, hogy azonnal jókedve lesz annak, aki ránéz.
Hideg majonézes tésztasaláta
Hozzávalók 4 személyre
A csirkemellhez:
- 60 dkg csirkemellfilé
- 2 evőkanál olívaolaj
- só
- frissen őrölt bors
A tésztasalátához:
- 40 dkg színes orsótészta
- 20 dkg paradicsom
- 3 szál újhagyma
- 2 nagy evőkanál tejföl
- 1 evőkanál majonéz
- 1 teáskanál citromlé
- 1 kávéskanál mustár
- só
- fehér bors
Elkészítés:
A csirkemellet vágd szeletekre, és enyhén klopfold ki. Szórd meg őket sóval és borssal, locsold meg olívaolajjal, és tedd be a hűtőbe addig, amíg előkészíted a többi hozzávalót. A tésztát forró, sós vízben főzd ki. Ha kész, szűrd le. A paradicsomot és az újhagymát szeleteld fel.
Egy nagyobb tálban keverd el a majonézt a tejföllel, a citromlével, a mustárral, a sóval és a borssal. Forgasd hozzá a kihűlt tésztát, a paradicsomot és a hagymát. Lefedve tedd a hűtőbe legalább egy órára, de akár egy egész éjszakát is pihenhet ott. A csirkemellet forró, száraz serpenyőben oldalanként két-három perc alatt süsd ki. Tálalhatod frissen is a saláta mellé, de hidegen is nagyon finom lesz.
A különböző salátákhoz más-más öntet való: nézd meg, mi megy a legjobban az amerikai káposztasalátához!
A legjobb coleslaw-öntet: el sem hiszed, mennyire krémes
Ha mesésen krémes, ízes és felesleges adalékanyagoktól mentes öntetet szeretnél, akkor készítsd magad: pofonegyszerű, és rögtön mehet a káposztára!
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció