A legkedveltebb likőrök házi változatban

Ha azt hitted, hogy különleges hozzávalókat, illetve eljárást igényel kedvenc likőröd elkészítése, akkor tévedtél.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha egy-egy lánybuli alkalmával valami igazi csajos finomságra vágytok, akkor a házilag elkészített csodás likőröknél nincs is jobb választás. Az egyetlen probléma, hogy jó előre ki kell találnod, hogy erre fogtok vágyni.

Csodás, ízletes gyümölcsök leveshez és sütihez

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ha pedig ajándéknak szánod, akkor már csak egy igazán szép üvegről kell gondoskodnod finom likőröd számára.

Tojáslikőr

Hozzávalók:

  • 2,5 dl tejszín
  • 2 dl tej
  • 1 rúd vanília
  • 3 tojássárgája
  • 18 dkg porcukor
  • 1,5 dl 50%-os alkohol vagy vodka

A tejszínt és a tejet öntsd össze, a vaníliarudat dobd bele, és forrald fel, majd a tűzről levéve keverj bele 8 dkg cukrot, és hagyd kihűlni. A tojássárgáját a maradék porcukorral legalább 10-15 percig habosítsd gépi habverővel.

A kihűlt tejszínes keveréket szűrd le, és kézi habverő segítségével keverd a tojásmasszához, majd add hozzá az alkoholt, és jól keverd össze. Töltsd üvegbe, és jól zárd le. Célszerű, ha hagyod pár hétig állni, hogy összeérjenek az ízek.

Csokoládélikőr

Hozzávalók:

  • 2,5 dl 90%-os alkohol
  • 1 dl rum
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 4 dl erős feketekávé
  • 2 tojássárgája
  • 2 dl tej
  • 40 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor

A cukrot a kávéval főzd sziruppá. A tojássárgáját a vaníliás cukorral keverd el, majd add hozzá a tejet, és állandó keverés mellett öntsd bele a forró szirupba. Tördeld bele a csokoládét, vedd le a tűzről, és addig kevergesd, amíg a csokoládé teljesen elolvad. Amikor kihűlt, szűrd le, majd add hozzá az alkoholt és a rumot, jól keverd össze, és töltsd üvegekbe. Fogyasztás előtt 2-3 hétig hagyd állni.

Bailey's

Hozzávalók:

  • 5 dl tejszín
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 tubus sűrített tej
  • 2 dl erős kávé
  • 4 dl whiskey

A tejszínt melegítsd fel, és tedd félre. A kristálycukrot karamellizáld, majd vedd le a tűzről, és öntsd bele a meleg tejszínt. Lassú tűzön, állandó kevergetés mellett olvaszd fel benne a karamellizált cukrot. Add hozzá a vaníliás cukrot, a sűrített tejet és a kávét. Forrald össze, majd hagyd kihűlni. Miután kihűlt, öntsd hozzá a whiskey-t. Töltsd üvegbe, jól rázd össze, majd tárold a fagyasztóban.

Cointreau

Hozzávalók:

  • 3 narancs
  • 20-30 pörkölt kávészem
  • pálinka vagy vodka
  • nádcukor
  • 5 literes befőttesüveg

A befőttesüveg aljára szórj egy ujjnyi nádcukrot. Az egyik narancsot tűzdeld meg a kávészemekkel, a többit vagdald be, de a héját ne metszd át. Ezeket dobáld rá a cukorágyra, és az üveget töltsd fel alkohollal. Zárd le az üveget, és négy hétig hagyd állni. Végül töltsd át egy szép üvegbe. Mint a legtöbb likőr, ez is lehűtve a legfinomabb.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Limoncello

Hozzávalók:

  • 6,5 dl 70%-os alkohol
  • 5 citrom
  • 250 g cukor
  • 5,5 dl víz

A citromok sárga héját vágd le. Ügyelj arra, hogy a fehér részből ne kerüljön bele. A héjdarabokat tedd egy üvegbe, és öntsd rá az alkoholt. Zárd le, majd hagyd állni két hétig. Ha letelt a 14 nap, a cukrot főzd sziruppá a vízzel, majd hagyd kihűlni. A szirupot addig forrald, míg annyi víz elforr róla, hogy az oldat tömege 600 gramm lesz. A kihűlt szirupot keverd az alkoholhoz, majd az egészet szűrd át egy szép üvegbe. Jéghidegen fogyasztandó.

Ezt is szeretjük