A tökéletes házi lángos receptje
Jobb lesz, mint a büfés változat!
Ki ne szeretné a frissen sült, forró lángost? Itt az idő, hogy magad is elkészítsd!

Ez is érdekelhet

Fürdőzés még nem volt ilyen izgalmas: Élvezd a nyarat Bükfürdőn! (x)

Operagála - egy romantikus este Vittorio Grigolo sztártenorral (x)

Az új kedvenc teraszunk a 7. kerületben: megnyílik a belvárosi dzsungel! (x)

beauty and style

Összeér a combja, de így tökéletes a teltkarcsú modell: nem engedi, hogy retusálják az idomait »

Brazil fenéklifting műtét nélkül: 20 perc a kerek és feszes hátsóért »

Nem vicc, a Crocs esküvői papucsot dobott piacra »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A házi lángos óriási előnye, hogy nem kell eldöntened, hogy milyen feltétet kérsz rá, hiszen akár falatonként variálhatod a sima fokhagymás, a sajtos-tejfölös vagy a bármilyen, kedvedre való kencét.

Ha egészen kicsi lángosokat készítesz, akkor azok tökéletesek leves vagy valamilyen bográcsos étel mellé is köretnek.

Lángos

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 3 evőkanálnyi olaj
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 2,5 dl víz
  • 2 dl tej
  • 2 csapott evőkanálnyi cukor

Elkészítés ideje:

110 perc

Elkészítés menete:

A tejet langyosítsd meg, és keverd el benne a cukrot, majd morzsold bele az élesztőt, és futtasd fel - erre a legjobb az 50 fokra melegített sütő, itt 10-15 perc alatt biztosan felfut. A lisztet mérd ki egy tálba, add hozzá az ízlésednek megfelelő mennyiségű sót, majd a felfutott keveréket és az olajat. Kezdd el összegyúrni, és adagold hozzá folyamatosan a vizet. Ha már kellőképp lágy - könnyen formálható, laza - tésztát kaptál, ami elengedi a tál falát, akkor ne adj hozzá többet.

Fedd le a masszát egy laza szövésű konyharuhával, és tedd félre kelni körülbelül 40 percre. Ha ez letelt, formálj a tésztából gombócokat - 10-15 darabot, annak függvényében, hogy kisebb vagy nagyobb lángosokat szeretnél majd ,- és újabb fél óráig hagyd őket kelni.

Miután ez is letelt, forrósíts olajat - annyit, hogy bőven elférjen benne a lángos - egy nagyobb serpenyőben, és süsd ki a tésztát. 

Mindenütt jó, de a legjobb otthon

A régi mondás az ételekre is igaz, sok helyen ehetsz finomat, de az otthon készült finomságoknál nincs jobb

Ezt is szeretjük