A tökéletes házi krémes receptje
Ropogósra sült alsó és felső réteg közé zárt édes krém, ez mindenki kedvence, a krémes.
Ha a ropogós lapok kész vannak, már nem nagyon tudsz hibázni, a krémet a legügyetlenebb kezdő háziasszony is nagy biztonsággal el tudja készíteni. A recept nem hagyományos, de így garantált a sikerélmény.
A legjobban akkor jársz, ha a mázas lapot már előre felkockázod és úgy rakod a többiek tetejére, így szeleteléskor biztosan nem fog szétcsúszni a sütemény.
Házi krémes
Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 1 közepes méretű tojás
- 1 dl tejföl
- egy csipet só
A krémhez:
- 1 liter tej
- 1 rúd vanília
- 4 tojás
- 15 dkg liszt
- 25 dkg cukor
A habhoz:
- 5 dl zsíros tejszín
A mázhoz:
- 25 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 1 dl tej
- 0,5 dl kávé
Elkészítés ideje:
180 perc
Elkészítés menete:
A vajat a készítés előtt időben vedd ki a hűtőből, hogy kellőképp lágy legyen. Ha mindent kimértél, a tészta hozzávalóit gyúrd össze jó alaposan, válaszd szét két egyforma méretű cipóra és tedd a hűtőbe pihenni másfél órára. Ha ez letelt, nyújtsd ki vékony lapokra, egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, tedd bele az egyik lapot, 170 fokra előmelegített sütőben pirítsd aranybarnára, majd ha kész, a másikkal is tedd meg ugyanezt. Amíg sülnek, készítsd el a többieket. A négy tojást válaszd ketté, majd verd habosra egy deci tejjel és a cukor felével. A tej többi részét a vaníliával együtt forrald fel, majd vedd le a tűzről és add hozzá a tojásos keveréket és turmixgéppel vagy botmixerrel dolgozd össze.
A fehérjéket verd kemény habbá a maradék cukorral, majd óvatosan keverd a tojásos keverékhez és pár percig melegítsd át a tűzhelyen. Ha kész a krém, válaszd ki az egyik lapot és halmozd rá, majd tedd így be a hűtőbe. A tejszínt verd habbá, majd rétegeld a tojásos krém tetejére. A kávét és a tejet a cukorral együtt egy lábasban, kis lángon főzd össze, addig amíg a cukor teljesen el nem olvad, majd elkezd sűrűsödni. Amikor elérte ezt az állapotot, add hozzá a vajat és habverővel, vagy botmixerrel keverd simára, majd az így kapott keveréket simítsd el a másik lapon és várd meg, míg megszárad. Ha ez is megvolt, tedd a másik lap tetejére, és kész is van a krémesed.
Finomabbnál finomabb desszertek túróból
A túrós sütik nem véletlenül népszerűek az édességeket kedvelők körében. Válaszd ki kedvencedet, és készítsd el!
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- cukor
- szilva
30 perces leveles szilvás süti
- barack
- édességek
Omlós bögrés barackos pite
- tojás
- vanília