A legfinomabb házi kenyér
Így lesz kívül ropogós, belül foszlós
Az igazi házi kenyérnél nincs jobb! Ehhez a recepthez nagy gyakorlat sem szükséges!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Ez az egyszerű házi kenyér még a sütést követő harmadik napon is friss marad. A tésztájába és a tetejére tehetsz len-, szezám- vagy napraforgómagot.

Házi kenyér recept

Hozzávalók 4 személyre

  • 0,5 kg finomliszt
  • 3 dl langyos víz
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 1 evőkanál só
  • 1 csipet cukor
Recept idők

Elkészítés:

Szitáld egy nagy tálba a lisztet, dobd rá a sót. Morzsold az élesztőt egy bögre langyos, cukros vízbe, és öt-tíz perc alatt futtasd fel. Várd meg, amíg a térfogata jócskán megnő, majd öntsd a liszthez. Utána tíz perc dagasztás következik. Ezt a műveletet géppel is végezheted. Ha szükséges, tehetsz még utána lisztet. Közepesen lágy tésztát kell kapnod. Majd meleg helyen, konyharuhával letakarva keleszd egy órán át.

Ezután újra gyúrd össze kézzel. Most már nem kell annyira megdolgozni, mint első alkalommal, és ismét hagyd kelni egy órán át. Végül készíts cipóformát, és tedd a tésztát kiolajozott sütőformába vagy tepsibe. A tetejét vágd be, majd kend meg olajjal. A sütőt nem szükséges előmelegíteni. Süsd a kenyeret 150-160 fokon körülbelül 40 perc alatt szép pirosra.

Ezt is szeretjük