A legfinomabb házi kenyér
Így lesz kívül ropogós, belül foszlós
Az igazi házi kenyérnél nincs jobb! Ehhez a recepthez nagy gyakorlat sem szükséges!

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj ezektől a tippektől: látható lesz a különbség (x)

beauty and style

Hatalmas szemek 5 lépésben, pillanatok alatt - Így használd a fehér szemceruzát »

Ha különleges, miért ne adhatnád ajándékba: a legjobb szépségápolási csomagok karácsonyra »

Ez nem csak egy póló, segíthetsz vele: egyedi kollekció magyar tervezőtől és ismert zenészektől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez az egyszerű házi kenyér még a sütést követő harmadik napon is friss marad. A tésztájába és a tetejére tehetsz len-, szezám- vagy napraforgómagot.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 0,5 kg finomliszt
  • 3 dl langyos víz
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 1 evőkanál só
  • 1 csipet cukor
Recept idők

Elkészítés:

Szitáld egy nagy tálba a lisztet, dobd rá a sót. Morzsold az élesztőt egy bögre langyos, cukros vízbe, és öt-tíz perc alatt futtasd fel. Várd meg, amíg a térfogata jócskán megnő, majd öntsd a liszthez. Utána tíz perc dagasztás következik. Ezt a műveletet géppel is végezheted. Ha szükséges, tehetsz még utána lisztet. Közepesen lágy tésztát kell kapnod. Majd meleg helyen, konyharuhával letakarva keleszd egy órán át.

Ezután újra gyúrd össze kézzel. Most már nem kell annyira megdolgozni, mint első alkalommal, és ismét hagyd kelni egy órán át. Végül készíts cipóformát, és tedd a tésztát kiolajozott sütőformába vagy tepsibe. A tetejét vágd be, majd kend meg olajjal. A sütőt nem szükséges előmelegíteni. Süsd a kenyeret 150-160 fokon körülbelül 40 perc alatt szép pirosra.

Blog.hu ajánló