A legfinomabb házi kenyér
Így lesz kívül ropogós, belül foszlós
Az igazi házi kenyérnél nincs jobb! Ehhez a recepthez nagy gyakorlat sem szükséges!
- Nőies, sokoldalú zárt cipők őszre: nadrággal és szoknyával is jól mutatnak – Árakkal, lelőhelyekkel »
- 50 felett is ragyogó, dús marad a frizura ezekkel a bevált praktikákkal: a festett és az ősz haj új életre kel »
- Csak pár apró mozdulat, és nem villan ki a melltartó a ruha alól: szuper trükkök, ha meggyűlik a bajod a kivágott fazonokkal »

- Mi Kanada fővárosa? 10 kérdéses kvíz a világ országairól, amit illik tudni
- Hajdú Pétert kirakták a Szigeten az RTL VIP-ból: Sebestyén Balázs kotyogta ki
- Ha erről a telefonszámról hívnak, tilos felvenni! Így dolgoznak a csalók az OTP nevében
- 5 kérdés, ami megmutatja, mennyire intelligens valaki - Hány igen válaszod lett?
- Hátborzongató, VV Anett mit hallucinált igazából: először mondta el, mi történt a teaszeánszon
Ez az egyszerű házi kenyér még a sütést követő harmadik napon is friss marad. A tésztájába és a tetejére tehetsz len-, szezám- vagy napraforgómagot.

Házi kenyér recept
Hozzávalók 4 személyre
- 0,5 kg finomliszt
- 3 dl langyos víz
- 2,5 dkg friss élesztő
- 1 evőkanál só
- 1 csipet cukor
Elkészítés:
Szitáld egy nagy tálba a lisztet, dobd rá a sót. Morzsold az élesztőt egy bögre langyos, cukros vízbe, és öt-tíz perc alatt futtasd fel. Várd meg, amíg a térfogata jócskán megnő, majd öntsd a liszthez. Utána tíz perc dagasztás következik. Ezt a műveletet géppel is végezheted. Ha szükséges, tehetsz még utána lisztet. Közepesen lágy tésztát kell kapnod. Majd meleg helyen, konyharuhával letakarva keleszd egy órán át.
Ezután újra gyúrd össze kézzel. Most már nem kell annyira megdolgozni, mint első alkalommal, és ismét hagyd kelni egy órán át. Végül készíts cipóformát, és tedd a tésztát kiolajozott sütőformába vagy tepsibe. A tetejét vágd be, majd kend meg olajjal. A sütőt nem szükséges előmelegíteni. Süsd a kenyeret 150-160 fokon körülbelül 40 perc alatt szép pirosra.
Még több recept